Muhabbit

Value DeFi, Saldırılardan Korunmak İçin Chainlink İle Çalışacak!

ValueDeFi maksimum güvenliği sağlamak için Chainlink fiyat beslemelerini entegre ediyor.

Merkezi olmayan yield farming protokolü olan Value DeFi, Chainlink’i platformuna entegre ettiğini duyurdu.

Yapılan bu son entegrasyon, platformun uğradığı son hack saldırısının ardından geliyor. Hatırlanacağı üzere Value DeFi’ye, geçen hafta cumartesi günü bir saldırı gerçekleştirildi. Bilinmeyen bit saldırgan, platformdan yaklaşık 6 milyon dolar çalmak için denetlenmemiş ve merkezileştirilmiş fiyat oracle platformlarındaki boşluklardan yararlanmaya çalışmıştı.

Kayıtlara göre, en son saldırı, protokolün, yatırımcılara ait parayı müşterilerin kârlarını artırmak için farklı DeFi projelerinde hareket ettirmek üzere tasarlanmış bir proje olan MultiStables Vault projesini başlatmasından sonra geldi. Value DeFi’nin ayrıntılı açıklamasına göre, hackerlar hareket ettirilen havuzlardan birinde flash loan kullandılar, dolayısıyla protokolü manipüle ettiler. 

Bilgisayar korsanları kripto paraları daha uygun bir fiyata satın alabilmek için flash loan kullanıyorlar. Flash loan, kullanıcının tüm fonları tek bir işlemde geri ödeyebilmesi koşuluyla, belirli bir DeFi kullanıcısı tarafından ödünç alınabilen bir kredi türüdür.

DeFi Ekosistemini Güvenceye Almak

Value DeFi’ ye saldırıda bulunan bilgisayar korsanı, kasanın fiyatlarını doğrulamak için merkezi fiyat akışındaki boşluğu kullandığından, bu eylemi sürdürmeyi başardı ve bu da platformu otomatik olarak savunmasız hale getirdi. Bu nedenle, gelecekte böyle bir şeyin meydana gelmesini istemeyen  platformun geliştirici ekibi, merkezi olmayan bir fiyat oracle olan Chainlink‘i seçti.

Value DeFi, tarafından yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elimizdeki tüm seçeneklerin bu kadar çok tartışması ve değerlendirilmesinden sonra, ideal olarak istediğimiz her şeyi sağladığı için Chainlink ile devam etmeye karar verdik. Çünkü Chainlink, kullanıcılarına ani saldırıları kontrol etmek için direnç fiyat çözümü sağlayan bir oracle çözümüdür.”

Bu entegrasyonun arkasındaki fikir, Chainlink’in tüm bilgilerin kontrol edildiği ve doğrulandığı bir platform olmasıdır. Bu sayede saldırganların sahte fiyat bilgisi oluşturması zorlaştırılmış olur.

Chainlink’in kurucusu Sergey Nazrov, en son gelişmeyle ilgili olarak, DeFi ekosisteminde finansal projeleri oluşturmaktan sorumlu ekiplerin, kullandıkları güvenlik türüne bakmaları gerektiğini belirtti. Kurucuya göre, flash loan saldırılarına karşı koymanın bir başka yolunun, akıllı sözleşmelerini denetlemek olduğunu açıkladı.

Daha fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Muhabbit DeFi Market Cap için: DeFi Market Cap

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version