Muhabbit

Varlık Yöneticisi Van Eck: Stablecoinleri Banka Olarak Değil, Yatırım Fonu Olarak Değerlendirmek Gerekiyor!

VanEck’in CEO’su Jan van Eck, stablecoin’erin bankalar gibi düzenlenmemesi gerektiğini savundu.

stablecoin 2

stablecoin 2

Yatırım firması VanEck’in CEO’su Jan van Eck, 09.02.2022 Çarşamba günü yayımladığı bir makalesinde düzenleyici kurumların veya şirketlerin stablecoinlere olan yaklaşımını değerlendirdi. Jan van Eck’e göre stablecoinlerin banka gibi değil, yatırım fonu olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Jan van Eck yazdığı makaleden stablecoinler için şunları söyledi:

Stablecoinlerin bağlı olduğu şirketler borç vermiyor. Bu yüzden neden onlara bankalar gibi düzenlemeye yönelik bir baskı olduğunu anlamıyorum.

2022 Ocak ayında ABD İç Finansman Müsteşarı Nellie Liang, stablecoinleri banka benzeri ürünler olarak tanımlamıştı. President’s Working Group for Financial Markets adlı bir grup düzenleyici, geçen yıl stablecoinlerin bankalarla aynı düzenlemelere tabi olmasını öneren bir rapor yayımlamıştı.

Jan van Eck

Liang, banka lisansı olmayan teknoloji şirketlerinin stablecoin sunmaması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: Stablecoin Nedir?

Devletin düzenleyici grubu, Jan van Eck’i eleştirerek stablecoinler ve yatırım fonları arasında bir benzerlikleri görmediğini dile getirdi.

Stablecoinlerin para piyasası fonlarıyla benzerliğini savunan Jan van Eck, stablecoin ihraççılarının sigortalı mevduat kurumları olmasını önerdi. Jan van Eck, stablecoinlerin menkul kıymetlere yatırım yaptığını, bankalar gibi borç vermediğini söyledi.

Potansiyel Bir Stablecoin Regülasyonu için İki Öneri!

Jan van Eck ilk olarak, SEC’in 1940 Yatırım Şirketi Yasası kapsamında yatırım fonlarını nasıl değerlendirdiğine benzer şekilde stablecoinlerin dört yıllık bir süre boyunca denetlemesini önerdi.

İkinci öneri olarak Jan van Eck, gelecekte stablecoinler üzerinde vergi stopajı yapılmamasını tavsiye etti. Jan van Eck’e göre bu önlem, stablecoinlerin ABD’deki değerlerini kanıtlama fırsatı verecek. Çoğu stablecoinin temettü ödemediğini yazan Jan van Eck, stablecoinlerin faiz ödediği günlerin de geleceğini söyldi. Bu yüzden düzenlemelerin önemli olduğunu vurguladı.

Varlık yönetimi firması Arca’nın başkanı Jerald David, Jan van Eck’in ilk teklifini destekledi ve şunları söyledi:

Bugün piyasadaki stablecoinler, bir bankadan çok yatırım ürününe benziyor.

Bir blockchain transfer fonu oluşturmak, bankalar ve büyük ölçekli finans kurumları tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version