Muhabbit

Varlık Yönetimi Devi Fidelity, Kripto Para Alanındaki Yeni Girişimini Duyurdu!

Platformunda 34,4 milyondan fazla bireysel aracılık müşterisi bulunan şirket yeni girişimini duyurdu.

fidelity muhabbit

fidelity muhabbit

Küresel varlık yöneticisi Fidelity Investments, aracılık platformunda perakende müşteriler için Bitcoin ticaretini başlatmayı planlıyor. The Wall Street Journal tarafından yayımlanan haberde, platformunda 34,4 milyondan fazla bireysel aracılık müşterisi bulunan şirketin yeni girişimi duyuruldu.

Bu devasa müşteri tabanı nedeniyle firma, perakende müşterilerinin aracılık platformunda Bitcoin ticareti yapmasına izin vermeyi araştırıyor.

Kısa süre önce düzenlenen SALT New York konferansında konuşan kripto para yatırım firması Galaxy CEO’su Mike Novogratz, Fidelity’nin perakende müşterilere kripto para birimi sunmak için girişim başlattığını kendisinin de duyduğunu söyledi.

“Bir kuş bana, Fidelity’nin perakende müşterilerini yakında kripto paraya kaydıracağını söyledi. Umarım bu kuş haklıdır.”

Fidelity tarafı ise konu hakkında şu açıklamaya yer verdi:

“Açıklayacak yeni bir şeyimiz olmasa da, dijital varlıklara daha geniş erişim sağlamak için tekliflerimizi genişletmek bir odak alanı olmaya devam ediyor.”

Trilyon dolarlık varlık yöneticisi, kurumsal yatırımcılar ve riskten korunma fonları için Bitcoin ticareti girişimini 2019 yılında başlattı. Ardından şirket, bu yılın mayıs ayında 125 milyon doların üzerinde yatırım toplayan Bitcoin endeks fonunu başlattı.

Fidelity Kripto Para Alanında Büyüyor

Nisan ayında Fidelity Investments, yatırımcıların emeklilik hesaplarına Bitcoin eklemesine izin vermeye başladığında gündemdeki yerini almıştı. Fidelity’nin müşterilerinin Bitcoin’i emeklilik hesaplarına dahil etmesine izin verme kararı, büyük emeklilik planı sağlayıcıları için ilk kez bir dönüm noktası oldu. 

Ardından kripto kışı olarak adlandırılan kripto paraların çöküşü başladı ve sektör bir ay içinde yaklaşık 1 trilyon dolar zarara uğradı. Buna rağmen, Fidelity Investments’ın bir yan kuruluşu olan Fidelity Digital Asset Services, kurumsal yatırımcının kripto paralara olan ilgisinin devam edeceğini düşündüğü için çalışan sayısını ikiye katlama planlarını açıkladı.

Fidelity’nin dijital varlık kolu, kurumsal kripto para ticareti talebinin artacağına inandığı için 110 teknoloji çalışanı ve 100 müşteri hizmetleri çalışanını işe almayı planladığı açıkladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version