Muhabbit

Vatan Hainliği Davası Devam Ediyor!

Ethereum geliştiricilerinden Virgil Griffith, Kuzey Kore’ye giderek bir kripto para konferansına katıldığı için yaptırım ihlali ile suçlanmıştı. Perşembe günü New York Güney Bölgesi mahkemesinde duruşması başladı.

Ethereum

Ethereum geliştiricilerinden Virgil Griffith, Kuzey Kore’ye giderek bir kripto para konferansına katıldığı için yaptırım ihlali ile suçlanmıştı. Perşembe günü New York Güney Bölgesi mahkemesinde duruşması başladı.

Griffith, 2019 Nisanında Kuzey Kore’deki kripto para konferansına katılmak için ABD’den izin istedi ancak izin alamadı. O da çareyi Çin üzerinden Kuzey Kore’ye geçmekte buldu. Bunun üzerine ABD “Kuzey Kore’ye blockchain ve kripto para teknolojileri hakkında bilgi verdiğini ve bu bilgilerin yaptırımlardan kaçınmak veya para aklamak için kullanılabileceğinin konuşulduğu tartışmalara katıldığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Aşağı Manhattan’daki duruşma sırasında Griffith’in avukatı Brain Klein, hükümetin o konferansın diğer katılımcılarıyla irtibata geçip geçmediğini sordu. Avukat, diğer katılımcıların tanıklıklarının müvekkilini temize çıkarmaya yardımcı olacağını düşünüyor.
Klein kendisine son gelişmeler hakkındaki fikri sorulduğunda “yorum yok” cevabını verdi.

Singapur’da yaşayan Griffith, 28 Kasım’da Los Angeles Hava limanına indiğinde tutuklandı. New York Times’ a göre, hükümetin suçlamalarının sebebi basitti. Bu da, Trump’ın terör örgütlerinin kripto para birimleri ile yasadışı faaliyetleri finanse etme potansiyelini dile getirmesiydi.

2020 Ocak 9’da suçlanması ve ardından kefaletle bırakıldığı bildirilen Griffith’e kripto para topluluğunun desteği bölünmüş durumda. Bir kısım Virgil’in kötü emellerin gerçekleştirilmesi için yardım sağladığını düşünmezken Ethereum vakfı kurucusu Vitalik Buterin açık kaynaklı yazılımlar hakkında kamuya açık bilgilere dayanarak bir sunum yaptığının altını çizdi.

Hüküm giymesi hâlinde, bir zamanlar kendisini “interneti daha iyi ve ilginç bir hâle getirmek isteyen yıkıcı bir teknoloji uzmanı” olarak tanımlayan Griffith, 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version