Muhabbit

Madencilik Vatandaşa Yasak, Onlara Serbest!

Venezuelalı otorite sahiplerinin, kripto para madencilerinden kripto para madenciliği ekipmanlarını alarak kendileri için kullandıkları ortaya çıktı.

Venezuelalı otorite sahiplerinin, kripto para madencilerinden kripto para madenciliği ekipmanlarını alarak kendileri için kullandıkları ortaya çıktı.

Dünyanın her yerinde her an her ülke ekonomik krizin pençesine düşebilir. Krizin çeşitli nedenleri de olabilir evet. Latin Amerika Chatham House’da araştırma görevlisi olarak çalışan Christopher Sabatini Venezuela’daki durumu;

“Kaynağı savaş olmayan, dünyanın en kötü ekonomik ve insanlık krizi”

Olarak tanımlıyor. Ekonomik krizin pençesinden kurtulmak için çeşitli yollar deneyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, son çare olarak kripto para dünyasına yönelmişti. Hatta Petro adını verdikleri kripto para birimiyle petrol satmaya bile çalışmıştı. Ancak bu plan da perakende satıcılar tarafından ödeme aracı olarak kabul edilmeyince suya düşmüştü. Sonrasında bu konu farklı kripto para birimleri için de konuşuldu lakin başarılı olmadı.

Petro’yu yaygınlaştırmak ve tepetaklak olmuş ekonomiyi düzeltmek için kumarhaneleri tekrardan açıp da petro üzerinden kumar oynatmayı bile denedi. Bu planı da başarısızlıkla sonuçlandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Ekonomik çöküş ve yolsuzluk o kadar vahim durumda ki halkın elindeki kripto para madenciliği ekipmanları haciz edilmeye başlanmış. Bitcoinvenezuela.com‘un kurucusu Randy Brito, bazı Venezuelalı otorite sahiplerinin, polis vasıtasıyla kripto para madenciliği için gerekli ekipmanlara sahip olan vatandaşları buldukları ve zorla ekipmanlarına el koyduklarını iddia etti.

Kripto para madencilerinin polis tarafından resmen avlandığının altını çizen Brito, bazı ekipmanların otorite sahiplerince bazı ekipmanların ise polis ekiplerince kullanılmak üzere haciz edildiğini söyledi.

İddiaların doğruluğu tartışılırken, Brito’yu destekler nitelikte açıklamalarla Venezuelalı kripto para madencisi Juan Blanco çıktı. Blanco, yerel polis tarafından defalarca tehditler aldığını ve gözünün korkutulduğunu açıkladı. Başka bir destekler nitelikte olaysa birçok Venezuela otorite sahibinin sosyal medya hesaplarında kripto para madenciliği yaptıklarına dair paylaşımlar olmasıydı. Bununla birlikte paylaşımları yapan otorite sahiplerinin bunu birçok kez halka açık biçimde dile getirmesi de iddiayı doğrular nitelikte yaşanan başka bir olay.

Venezuelalılar ekonominin tepetaklak olmasından Maduro’yu ve kötü kararlarını sorumlu tutuyor. Maduro’nun görevden alınması için birçok protesto düzenleniyor ve hatta askeri darbe yapılmasını isteyen bir grup bile mevcut. İlerleyen günlerde Venezuela ekonomik krizden kurtulacak mı? Kurtulacaksa ne şekilde olacak? Kripto para dünyasının yardımı dokunacak mı? Hep beraber göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version