Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $65122.01
-2.92%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3201.6
-1.75%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $37.44
-4.64%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $599.8
-1.28%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Vatikan, Kripto Para Alanına Daha Fazla Düzenleme Gelmesini İstiyor!

Vatikan, kripto para endüstrisinin daha fazla düzenlenmesi için çağrıda bulundu. 

Clock
Paylaş
Vatikan, Kripto Para Alanına Daha Fazla Düzenleme Gelmesini İstiyor!

Vatikan, kripto para endüstrisinin daha fazla düzenlenmesi için çağrıda bulundu. 

Çağrının yapılmasın da gösterilen sebep olarak ise, göçmenlerin ve diğer korunmasız kişilerin kaçakçılığında ve sömürülmesinde kullanımının artması oldu. Bu çağrı, Vatikan’ın Viyana’daki BM kurumlarının resmi temsilcisi Msgr tarafından 14 Ekim’de yayımlanan bir bildirisinde de yer aldı. 

728×90 muhabbit - Vatikan, Kripto Para Alanına Daha Fazla Düzenleme Gelmesini İstiyor!300x250 muhabbit - Vatikan, Kripto Para Alanına Daha Fazla Düzenleme Gelmesini İstiyor!

Msgr. Urbanczyk yaptığı açıklamada, dijital para birimlerinin sağladığı anonimlik göz önüne alındığında, fark edilmemek için nakit kullanımının artık dijital hale geldiğini söyledi.

“Bazı çevrim içi platformlar müşterilerini, kendilerini tanımlamaya zorlarken, bazı kripto para platformları ve sanal varlık hizmeti sağlayıcıları ise müşterilerinden kimlik talep etmemektedir.”

Bu durum; dünya çapındaki hükümetlerin, vatandaşlarını kripto para birimi kullanımıyla ilgili algılanan risklerinden korumaya çalışırken ortaya çıkıyor. Çoğu kripto para birimi tarafından sağlanan anonimlik; onların kara para aklama, silah anlaşmaları, uyuşturucu ve insan kaçakçılığında kullanan suçlular tarafından istismar edilmesine neden oldu.

Vatikan temsilcisi; hem kamu hem de özel kurumlara, yapılan teknoloji ürünlerinin çözümlerine dair güvenli olmasını sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca dijital varlıklar dünyasında şeffaflığı artırma ihtiyacına, kaçakçılık konusunda farkındalığı artırmaya ve göçmen kaçakçılığını engelleme çabalarına dikkat çekti. Yetkili makamlar göçü “daha ​​güvenli, düzenli ” hale getirmeye de çağırdı.

“Riskleri hakkında farkındalığı artırmak ve dijital varlıkların doğru kullanımı konusunda kullanıcıları eğitmek için, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilinçlendirme kampanyaları ve özel eğitim programları teşvik edilmelidir.”

Ülkeler CBDC’ye Yöneliyor

Çoğu kripto para biriminin oldukça hızlı fiyat hareketleri ile birleşen bu yükselen eğilime yanıt olarak, Bitcoin genellikle örnek olarak gösteriliyor. Çin, tüm kripto para madenciliğini ve işlemlerine uyguladığı yasaklar ile son dönemlerde oldukça baskın rejimine devam ediyor. Diğer ülkeler de, vatandaşlara elektronik ödemenin faydalarını anlatıyor, ancak bunu daha düzenli bir şekilde sağlamak için Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC) uygulamaya çalışıyor veya tanıtmayı planlıyor.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) göre, 110 ülke dijital para birimlerinin olasılığını keşfetmek üzere çalışmalara başlamış durumda.

Bu, IMF’nin muhatap olduğu merkez bankalarının yarısından fazlasını temsil ediyor. Büyük ekonomiler araştırma ve deneme programları yürütmeye devam ederken, Bahamalar resmi olarak bir CBDC başlatan ilk ülke oldu. Bankacılık devi HSBC geçen ay, CBDC planlarında sekiz ülke ile çalıştığını duyurdu. Birleşik Krallık, Fransa, Kanada, Singapur, Çin, Hong Kong, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) merkez bankalarının tümü dijital para birimi olasılığını keşfetmek için çalışıyor. 

Çin’in CBDC araştırmasında çoğu büyük ekonominin önünde olduğuna inanılıyor. Çin, İsveç, Litvanya, Ukrayna, Singapur, Tayland, Çin, Hong Kong, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin hepsinin devam eden CBDC pilot programlarına sahip olduğu bildiriliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar