Muhabbit

Vauld, Milyonlarca Dolarlık Borç ile Alacaklıların Karşısında!

Vauld, alacaklılarına yönelik bir bildiri yayımladı ve toplamda yaklaşık 70 milyon dolarlık bir açığı olduğunu belirtti.

Vauld

Vauld

Geçtiğimiz hafta müşterilerin para çekme işlemlerini durduran kripto para borç verme şirketi Vauld, alacaklılarına yönelik bir bildiri yayımladı ve toplamda yaklaşık 70 milyon dolarlık bir açığı olduğunu belirtti.

Bildiriyi 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü yayımlayan Vauld, yaklaşık 330 milyon dolar değerinde varlığı ve yaklaşık 400 milyon dolar değerinde borcu olduğunu söyledi. Ancak, şirket bu rakamların kesin olmayabileceğinin de altını çizdi. Nitekim Vauld an itibarıyla adli ve mali denetimlerden geçtiğini ve açıklanan rakamların bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

Vauld’un bu duruma gelmesinde Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve Polygon (MATIC) işlemlerindeki piyasa değeri kayıplarının yanı sıra algoritmik stablecoin terraUSD’nin (UST) çöküşünün etkisi olduğu düşünülüyor.

“Ayrıca, yönetim altındaki varlıklarımızın önemli bir bölümünü, 3-11 ay daha vadesi olan ve erken geri alınamayan kredilere adadığımız bir görev süresi uyumsuzluğumuz var.”

Ekibinin çoğu Hindistan’da bulunan Singapur merkezli Vauld, 4 Temmuz 2022’de müşterilerin para çekme işlemlerini askıya aldı. Ertesi gün, Londra merkezli rakibi Nexo, potansiyel bir satın alma girişimi için firmayla bir ön sözleşme imzaladı. Nexo şu anda bir durum tespiti sürecinden geçiyor, Vauld müşterilerinin fonları ise arada kalmış durumda.

NEXO

Vauld Müşterileri Nexo Anlaşmasından Emin Değil

Bazı Vauld müşterileri Nexo anlaşmasına şüpheyle yaklaşıyor. Bu şüphelerin bilincinde olan Vauld, alacaklılara yazılan bildiride anlaşma gerçekleşmezse, müşterileri memnun etmek için başka planları olduğunu söyledi.

Bu planların daha fazla risk sermayesi yaratmayı hedeflediği ve bir satın alma işleminin alternatiflerini araştırdığı belirtiliyor. Aynı zamanda bu planlar aracılığıyla dağıtılan sermayenin bir kısmının iade edilmesi, borcun öz sermayeye dönüştürülmesi, şirketin şirkete özgü bir token çıkarması ve gelecekteki gelire bağlı bir ödeme planı geliştirilmesi bekleniyor.

Vauld ayrıca para çekme işlemlerini durdurduktan sonra, Singapur kuruluşu Defi Payments Pte Ltd’nin daha önce planlandığı gibi 2018 İflas, Yeniden Yapılandırma ve Fesih Yasası’nın 64. bölümü uyarınca 8 Temmuz 2022’de Singapur Mahkemelerinde moratoryum başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Mevcut eksiklikler nedeniyle başvurulan moratoryum kabul görürse, Vauld’a seçeneklerini incelemesi için 30 gün verilecek. Firma, böyle bir moratoryumun faydalı olabileceğini ve hatta “daha uzun bir süre” için verilebileceğini ifade ediyor.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Borsası Vauld, Para Çekme İşlemlerini Askıya Aldı!

Vauld aynı zamanda Nexo anlaşmasının gerçekleşmesi konusunda da iyimser tutumunu korumaya devam ediyor.

2018 yılında kurulan Vauld (eski adıyla Bank of Hodlers), Peter Thiel’in Valar Ventures’ı ve Coinbase Ventures gibi yüksek profilli yatırımcılar tarafından destekleniyor. Para çekme işlemlerini durdurmadan haftalar önce firma, maliyetlerden tasarruf etmek için işgücünün %30’unu kesmişti. Şirketin CFO’su Jatin Mazalcar da, para çekme işlemlerinin durdurulmasının ardından firmadan ayrılmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version