Muhabbit

VeChain Artık Bir Food Safety Alliance Üyesi!

VeChain, 130 şirketin bulunduğu bir ittifaka katıldı!

VeChain

VeChain Derneği, konsey üyesi olarak Çin Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği İttifakına Katıldı.

17 Eylül’de yapılan bir duyuruya göre VeChain, “ittifaktaki tek halka açık blockchain teknolojisi sağlayıcısı konumunda”. Ayrıca VeChain, ittifaka teknik ve altyapı desteği sunacak. İttifakta, Starbucks, McDonald’s ve Walmart’ın Çin’deki yan kuruluşları da dahil olmak üzere 130’dan fazla şirket bulunmakta.

Bir tedarik zinciri izleme projesi olan VeChain’in, ilk ittifak üyesini “ToolChain” ürününün kullanıcısı olarak işbirliği yaptığını ve daha fazla şirketin katılmasını beklediğini söylediği bildiriliyor. Ancak duyuruda, bu şirketin hangi şirket olduğuna dair veya ortaklığın ölçeği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

China Animal Health and Food Safety Alliance (CAFA) şu anda Food Trust izlenebilirlik programını kullanıyor. ABD’li kümes hayanı üreticisi Cargill, Haziran ayında, tüketicilere “kuluçka, çiftlik, üretim ve çevre verileri, sertifikalar,ve test raporları” hakkında bilgi sağlamak için CAFA programında QR kodları kullandığını açıklamıştı.

VeChain, ToolChain platformunu, CAFA’nın mevcut Food Trust sistemini temel alacak. Bununla beraber VeChain, bu sistem ile Çin genelinde “çiftlikten sofraya izlenebilirlik sistemi oluşturmasına” yardımcı olacak.

VeChain, “İttifakın tüm kurumsal üyeleri, gıda ürünlerinin kilit süreçlerini değiştirilemez ve güvenli bir şekilde blockchaine kaydedebilecek. Bu sayede tüketiciler ile işletmeler arasında güven kurmaya yarayacak” dedi. İzlenebilirlik yetiştirme, işleme, paketleme, lojistikten perakende satışa ve daha fazlasına kadar çözüm sunacak.

CAFA ve diğer benzer ortaklar gibi ittifaklar için izlenebilirlik platformunu güçlendiren VeChainThor blockchaini, VeChain’in onlara ayrı ayrı yaklaşmasına gerek kalmadan yüzlerce ve binlerce işletme tarafından kullanılacak.

VeChain’in gıda ve diğer emtialara yönelik izlenebilirlik platformu, Walmart Çin, BMW ve BYD Auto, Haier, H&M ve diğer birçok şirket tarafından kullanılıyor.

Platform, en az 25 milyon tokenine sahip şirketler ve bireyler tarafından kontrol edilen, işlemleri doğrulayabilen 101 onaylayıcı node ile, merkezsiz, hızlı ve düşük maliyetli bir protokol kullanıyor.

VeChainStats’a göre, 16 Eylül itibarıyla VeChainThor ana ağının dolaşımında 64.3 milyar VET token ile 150.000’den fazla veri maddesi vardı.

Daha fazla blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version