Muhabbit

VeChain, Çin’in Yeşil İnovasyon Teknolojisi Ödülünü Aldı!

VeChain’in yeni hizmeti sürdürülebilir ürünlerin benimsemesine yardımcı olacak.

VeChain, 16 Kasım tarihinde sosyal medya platformu twitter üzerinden yayımladığı bir mesaj ile Çin Yeşil Ekonomi Zirvesi 2020’de bu yılki Yenilikçi Yeşil Teknoloji ödülünün galibi ilan edildiğini duyurdu. 

Etkinlik, Çin hükümeti tarafından, ülkenin Ticaret Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu da dâhil olmak üzere çeşitli devlet kurumları ile işbirliği içinde Shenzhen Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliği destekleyen diğer devlet kurumları arasında Çin Mühendislik Akademisi, Çin Bilimler Akademisi, ve Shenzhen Belediye Halk Hükümeti yer aldı. 

VeChain’in Sürdürülebilir İşletme başkanı Tang Min, yaptığı bir açıklama ile yeşil ürünler geliştirmenin bir işletmenin hayatta kalması için çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Min’e göre, şirketlere yeşil dijital strateji geliştirmede yardımcı olmak, teknik sorunları çözmek için kullanılacak ve ayrıca kurumsal ihtiyaçlarının daha net bir resmini oluşturacak. 

VeChain’in Blockchain-as-a-Service (BaaS) platformuna dayanan bu yeni çözümün, yeşil işletmeleri ve tüketicilere, finansal düzenleyicilere ve politika yapıcılara yönelik sürdürülebilir uygulamalarını güçlendirmeye adandığı açıklandı.

VeChain’in Ağustos ayında başlattığı bu yeni hizmet, iklim değişikliğinin etkileri konusunda artan farkındalık nedeniyle tüketicilerin daha yeşil ve daha sürdürülebilir ürünleri benimsemesine yardımcı olacağı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere Haziran 2020’de IBM Institute of Business Value tarafından yapılan bir  anket sonucuna göre, daha fazla tüketicinin çevresel etkiyi azaltmak için alışveriş alışkanlıklarını değiştirmeye hazır olduğu ortaya çıkmıştı. 

VeChain’in yenilikçi yeşil teknoloji ödülünün kazananı olarak ortaya çıkışı, firmanın çevre dostu blok zinciri ile ilgili projeler geliştirmedeki tutarlılığını gösteriyor. 

Firma, blok zinciri ile ilgili birkaç projenin geliştirilmesinde yer alıyor ve teknolojisi, özellikle tedarik zinciri olmak üzere çeşitli endüstrilerde hâlihazırda kullanılmaya devam ediyor. Bunun son örneği olarak da geçtiğimiz ay, Şangay merkezli halk sağlığı hizmeti Renji Hastanesi, dünyanın ilk blockchain tabanlı akıllı tümör tedavi merkezine güç sağlamak için VeChain’in teknolojisinden yararlanmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version