Muhabbit

VeChain Dünya Devi Bayer İle Anlaşarak İlaç İşine Giriyor!

Merkeziyetsiz Blockchain ağı VeChain, ilaç şirketi Bayer Çin kolu ile ilaç izlenebilirliği adına partnerlik kurduğunu açıkladı. 

Merkeziyetsiz Blockchain ağı VeChain, ilaç şirketi Bayer Çin kolu ile ilaç izlenebilirliği adına partnerlik kurduğunu açıkladı.

Dünyaca ünlü ilaç şirketi Bayer, Çin kolu ile çok önemli bir partnerliğe imza attı. İlaçların tedarik zincirinin kontrolü için Blockchain tabanlı çözümlerinden yararlanmak amacıyla merkeziyetsiz Blockchain ağı VeChain ile anlaştı. 

Partnerliğin duyurulmasının ardından, işleyiş şekli de açıklandı. Takibi yapılacak olan ilacın parti numarası “CSecure” adı verilen sistem dahilinde Blockchain ağına yüklenecek. Belirlenmiş tedarik noktalarında zaman damgaları ve kullanıcı tanımlama bilgileri ağa girilecek. Bu sayede her bir ilacın üretimden hastanın eline geçene kadarki bütün yolculuğu izlenebilecek. Blockchain’in gizliliği ve güvenli yapısı ile verilerin üçüncü bir taraf tarafından görülme ya da değiştirilme şansı olmayacak. 

Geçtiğimiz günlerde VeChain’in sağlık sektöründe öncü bir proje olan The E-NewHealthLife uygulamasını Kıbrıs’ta deneme aşamasına soktuğundan bahsetmiştik. Özellikle sağlık sektöründe yaptığı çalışmalarla tanınan VeChain’in Bayer ile anlaşması bu alanda kendini geliştirmesini sağlamaktadır. Çünkü Bayer sadece Çin kolu olarak baktığımızda bile VeChain için yüksek profilli ortaklıklardandır. Bununla birlikte VeChain’in Çin’deki yüksek profilli tek partnerliği bu da değil. Süpermarketler zinciri Walmart’ın Çin kolu da Blockchain tabanlı çözümleri için VeChain ile partnerlik kurmuştu. 

Dünya giderek Blockchain ve Blockchain tabanlı çözümlere yönelirken VeChain gibi isimlerin öne çıkarak yüksek profilli şirketlerle ortaklıklar kurması kripto para dünyası açısından oldukça sevindirici. Dünyada kripto para ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesini arttıran bu ortaklıkları başta ülkemizde olmak üzere daha sık görebilmeyi diliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version