Muhabbit

VeChain’den Blockchain Özellikli Sürdürülebilirlik Çözümü!

VeChain, sürdürülebilir uygulamalarını blockchain teknolojisi ile desteklemek isteyen şirketlere bir çözüm geliştirdi.

vechain

VeChain, sürdürülebilir uygulamalarını dijitalleştirmek isteyen şirketlere yönelik blockchain destekli sürdürülebilirlik çözümünü başlattı.

Hizmet olarak blockchain platformu ToolChain’in bir parçası olan VeChain, çözümün tedarik zinciri ve üretim sürecinde sürdürülebilir uygulamalar için kolaylık sağlayacaklarını ve bu uygulamaları düzenleyici kurumlar gibi üçüncü tarafların görebileceğini vaat ediyor.

VeChain, çözümün yeşil bir tedarik zinciri desteği sağladığını ve farklı üretim aşamalarını kapsayabildiğini söyledi. Ayrıca geri dönüşüm, işletme, yeniden kullanma ve inceleme ile ilgili bilgileri depolayarak markaların orijinal mal ve hammadde kaynaklarını izlemesine olanak tanır.

Blockchain üzerinde çalışan VeChain, tüm verilerin tedarik zinciri boyunca güvenilir ve tutarlı olacağını söyledi. Hatta, hükümet düzenlemeleri için raporlama, sürdürülebilirlik için derecelendirme hizmetleri ve sorumlu finansman için yeşil bir marka imajı, hatta ve bu girişim firmaların tasdik hizmetleri maliyetlerini bile azaltabilir.

VeChain, Dünya Ekonomik Forumu’nda yapılan araştırmanın, sürdürülebilirlik faaliyetlerinin iklim değişikliğine doğrudan etkisi konusunda şeffaflık talepleri arttığını gösterdiğini söyledi. Bu talepler niteliğinde şirketler daha yüksek riskler ile karşı karşıya.

Blockchain, birçok tedarik zinciri sorunu için bir çözüm olarak yıllardır tavsiye edilmekte. Daha önce bildirildiği gibi blockchain, deniz ürünleri endüstrisini izlemek için kullanılabilir. Örnek olarak, Norveçli bir somon üreticisi dolandırıcılık ve tedarik sorunlarına bir çözüm olarak blockchain teknolojisine güveniyor.

VeChain, Blockchain destekli sürdürebilirlik çözümünü şu şekilde listeledi:

Yeşil Tedarik Zincirinin Değişmezlik Kanıtı; VeChain bu çözüm ile birlikte, işletmelere geri dönüşüm, işleme, yeniden kullanma, inceleme gibi kilit noktaları kapsayan blockchain veri işlemesi ile beraber etki yaratacaktır.

Bilginin Şeffaflığı ve Tutarlılığı; Çözüm, tedarik zincirindeki farklı taraflar arasında tüm verilerin güvenilir, değişmez ve tutarlı olmasını sağlar.

Tüketiciler ve Markalar Arasında Güven; Blockchain’den gelen şeffaflık, dijital tabanlı hizmetlerini saha etkinlikleri ile birleştirerek tüm sürdürülebilir süreçlerin tamamen yeniden tasarlanmasına yardımcı olabilir. Markalar, halka sürdürülebilir girişimlerini gösterebilir ve rapor verebilir. Bu sayede marka imajına güven katabilir.

Profesyonel Hizmetlere Erişerek Yeni İş Düzeni; VeChain ToolChain tarafından tedarik zincirlerinde veya günlük operasyonlarda toplanan sürdürülebilir girişim verileri, şirketlerin devlet düzenlemeleri için kamuya açık raporlama hizmetinin maliyetini, yeşil Mark imajı için sürdürülebilir derecelendirme hizmetini ve sorumlu finansman için tasdik hizmetini düşürmelerine yardımcı olabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version