Muhabbit

VeChain’in Yeni Aracı ToolChain İle Besinler Hep Taze Kalacak!

VeChain’in piyasaya süreceğini açıkladığı yeni aracıyla gıda sektöründe tazelik bir sorun olmaktan çıkacak.

VeChain’in piyasaya süreceğini açıkladığı yeni aracıyla gıda sektöründe tazelik bir sorun olmaktan çıkacak.

VeChain yaklaşık 1 ay önce Blockchain teknolojisi ve IoT ile gıda endüstrisindeki zorlukların bir kısmının çözülebilir olduğunu ortaya atmıştı. Bu konuda detaylı bir rapor sunan VeChain, şeffaflığın ve takibin önemine değinmişti.

VeChain, raporda bahsi geçen sorunlar üzerine çalışmış olmalı ki raporun üzerinden fazla zaman geçmeden yeni aracını tanıttı. ToolChain adını verdiği yeni aracıyla VeChain gıda sektöründe taşınan besinlerin tazeliğini denetlemeye olanak verip takip edilebilirlik sağlayacak.

Tedarik zinciri içerisinde süt ürünlerinin, alkollü içeceklerin ve ithal gıdaların başlangıç noktaları, sınır ötesi hareketleri, tüm transport işlemleri gibi izlenebilirlik şablonları içeren araç, besinlerin bozulmaması, hep taze kalması amacı taşıyor. Bununla birlikte besinin menşeinin öğrenilmesi ve besinde sahtecilik gibi bir alana mahal vermemek de amaçlanıyor.

ToolChain’den yararlanacak olan şirketler ayrıca sertifikasyon, denetim, sigorta ve tedarik zincirinde finansal hizmetlerin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak adına PwC, Deloitte, DNV GL gibi üçüncü taraf hizmetlere erişim şansı elde edecekler.

Cointelegraph’a konuşan VeChain sözcüsü, piyasadaki çoğu BaaS platformunun ve şirketinin yalnızca “node’ların dağıtımı gibi” yüksek seviyeli çerçeve hizmetleri için yardım sağladığını belirtti. Bu dar görüş de Blockchain teknolojisinin gıda sektöründe benimsenmesini engelleyen en önemli noktalardan biri diye ekledi.

ToolChain ile bu engeli aşmayı amaçlayan VeChain oldukça iddialı. Sektöre kolaylığı ve sorunların hızlı bir şekilde çözümlenmesini sağlayacağının vaadini de veriyor.

VeChain daha önce de tedarik zincirinin takip edilebilirliği üzerine çalışmaları ile tanınıyor. Corona virüsü pandemisi ile odağını sağlık sektörüne doğrultmuştu. Fakat çıkardığı yeni aracı ToolChain ile gıda endüstrisindeki ilgisini de kaybetmediğini ve çok yönlü bir gelişim gösterebileceğini kanıtladı.

Son Yazılar

Exit mobile version