Muhabbit

Venezuela, Devlete Ait Kripto Para Borsası Başlatıyor!

Venezuela kurtuluşu kriptoda arıyor.

Venezuela kripto trendine ayak uydurmaya devam ediyor. ABD ambargosunun baskısıyla zor günler geçiren Venezuela, kripto paralara odaklanıyor. Yakın zaman önce ulusal bir madencilik havuzunun oluşturulmasından sonra, ülke şimdi de kripto para takası için kendi platformunu başlatıyor.

Yapılan bir açıklamaya göre kripto varlıklardan sorumlu bir Venezuela devlet organı olan Sunacrip, kripto para değişimi için ülke çapında bir platformun başlatıldığını duyurdu.

Venezuela Borsası (VEX) olarak adlandırılan bu şirket, kullanıcılarının ülkenin ulusal para birimi olan Venezuela Bolivarı ile Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH) ve Petro (PTR) takas etmelerine olanak tanıyacak.

Venezuela ekonomisi birkaç yıldır felaket bir durumda. 2019 yılında ülke % 9.500’ün üzerinde hiper enflasyon yaşadı. Ekonomik zorluklar ile mücadele etmek isteyen Nicolas Maduro, bu sorunu çözmek için kripto paraya başvurmaya çalıştı. Bu kapsamda da devlete ait kripto para birimi Petro (PTR) yeni bir canlanma amacı ile ortaya çıkarıldı. Ancak tüm teşviklere rağmen Petro Maduro ve ülke için beklenen popülariteye sahip olamadı.

Petro’nun demokratikleşme eksikliğinden dolayı, Venezuela’da yatırımcılar diğer kripto para birimlerine doğru hareket etmeye başladı. İşte tam da bu aşamada yatırımcıları elde tutmak isteyen yetkililer bu yeni platformu başlatmaya karar verdi.

Bunlara ek olarak, Venezuela Cumhurbaşkanı, ülkenin maruz kaldığı ambargoyu aşmasına izin verecek kripto para lehine bir yasa oluşturulduğunu duyurdu.

Yeni yasa, Petro’nun ve diğer ulusal ve küresel kripto para birimlerinin iç ve dış ticarette kullanımını kolaylaştıran bazı özellikler taşımaktadır. Bu sayede yatırımcıların tüm dünyada kullanılan kripto para birimlerini ülke ticaretinde kullanmasının önü açılmış görünüyor. 

Yeni başlatılan kripto takas platformunun Venezuela’lı yatırımcıların ilgisini çekip çekmeyeceği yakın zamanda belli olacak.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version