Muhabbit

Venezuela’da Maduro Hükümeti’nin Engelleri USDC İle Aşılıyor!

Circle yaptığı açıklama ile birlikte ABD Hükümeti’nin de desteği ile ABD ve Venezuela arasında bir hat kurduğunu açıkladı. Bu hat ile birlikte ülkedeki sağlık çalışanları başta olmak üzere ülkeye yardım gönderilecek.

Circle

Venezuela’da covid-19 oldukça zor durumda olan ülkeyi iyice çıkmaza sürüklemek üzere. Circle ise Bolivar Venezuela Hükümeti ile işbirliğine giderek USDC aracılığı ile ülkeye yardım gönderilmesine aracı olacak.

Bildiğiniz üzere Circle ve Coinbase ortaklığı ile Centre tarafından yönetilen USD Coin (USDC) stablecoinler arasında USDT’ten sonra en çok kullanılan ikinci stablecoin konumunda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir: Stablecoin Haberleri

Circle yaptığı açıklama ile birlikte ABD Hükümeti’nin de desteği ile ABD ve Venezuela arasında bir hat kurduğunu açıkladı. Bu hat ile birlikte ülkedeki sağlık çalışanları başta olmak üzere ülkeye yardım gönderilecek.

Bu sayede Maduro’nun ülke finans sisteminde kurduğu blokajın aşılması planlanıyor. Bu sayede ülkeye milyonlarca dolarlık yardım girişi sağlanmış olacak.

Guaido hükümetinin Airtm ile birlikte Circle üzerindeki hesapları aracılığı ile işlemlerin gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu sayede ABD’de bloklanan varlıkların ülkeye gönüşü sağlanacak. Varlıkların tümünün destek amaçlı kullanılacağı belirtiliyor.

Guaido Hükümeti’nin ABD bankalarında bulunan paraları Circle’a gönderilerek USDC üretmek için kullanılacak. Oluşturulan USDC’ler ise Airtm’e gönderilerek şirket aracılığı ile ülkeye ulaştırılacak. Varlıkların AirUSD olarak sağlık çalışanlarının oluşturdukları dijital cüzdanlara aktarılması sağlanacak.

AirUSD, Airtm tarafından oluşturulan stablecoin destekli bir kripto para olarak tanımlanabilir.

Ülkede bulunan sağlık çalışanları ise Airtm tarafından kendilerine tanımlanana sanal banka kartları aracılığı ile hesaplarında bulunan AirUSD’leri harcayabilecek.

Sağlık çalışanları ek olarak AirUSD’leri Venezuela bankaları aracılığı ile yerel para birimine de çevirebilecek.

Airtm’in ülkede halihazırda 500,000’den fazla kullanıcısı bulunmakta.

Durdurulamaz

Circle yaptığı açıklamada Maduro Hükümeti’nin yardımları engelleyemeyeceğinin altını çizdi. Hükümetin Airtm cüzdanlarıne erişimi engellemeye çalışması halinde VPN hizmetleri ile birlikte sağlık çalışanlarının hesaplarını kullanmaya devam edebileceği ya da yeni hesap açabileceği belirtiliyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

İLK 100 KRİPTO PARA BİRİMİ

Son Yazılar

Exit mobile version