Muhabbit

Verasity (VRA) Nedir?

Verasity, espor, video ve reklam sektörlerinde hızla büyüyen bir kripto para şirketidir.

verasity

verasity

Verasity, espor, video ve reklam sektörlerinde hızla büyüyen bir kripto para şirketidir. Reklam korsanlığının önlenmesine yardımcı olan tescilli teknolojisi için ABD’den patent almıştır ve kullanıcılarına kazanç sağlayan birkaç ürüne sahiptir.

Verasity’nin amacı, herhangi bir video platformunda yer alan video yayıncılarının etkileşimlerini ve reklam gelirlerini önemli ölçüde artırmaktır.

Verasity Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Verasity, ödül sağlayan oynatıcı altyapısı ve blok zincirindeki patentli layer protokolü olan Proof of View’u (PoV – İzlenme Kanıtı) kullanan reklamlar aracılığıyla herhangi bir video platformunda yer alan video yayıncılarının etkileşimlerini ve reklam gelirlerini önemli ölçüde artırır.

Esports Fight Club, Verasity’ye ait olan bir platformdur. Platform, Verasity’nin sahibi olduğu ve kontrol ettiği ürünleri tek bir e-sport platformunda birleştirir.

Platform, Verasity’nin ürünlerini test etmek için PUBG, Valorant, DOTA2 oyunlarının büyük turnuvalarıyla ölçeklenmiştir. Verasity TV ise video oyun yayıncıları tek bir platformda birleştirir. Youtube, Twitch, Vimeo, JWPlayer gibi platformlar Verasity TV’ye entegre olarak çalışır.

Verasity, video reklam gelirleriyle Verasity teknolojisini kullanarak para kazanmak ve Verasity’nin yerel varlığı olan VRA’nın daha geniş kullanımını alanda sağlamak için Esports Fight Club ve GameStore’a entegre edilmiştir.

Esports Fight Club ve GameStore’un hızlı gelişmesi, Verasity için bu mevcut ekonomik ortamda gelirlerin hızla artmasının beklentisini oluşturmuştur.

Esports Fight Club ve GameStore, diğer platformların aksine Google’a ve Facebook gibi herhangi bir üçüncü tarafa bağımlı değildir.

Verasity’nin sağlamış olduğu bu özellik sayesinde kullanıcılar, Android veya IOS’ta yer alan diğer mobil uygulamaların aksine e-spor etkinliklerinden para kazanır.

E-spor terimi, profesyonel ve amatör oyuncuların birbirleriyle rekabet içinde olduğu bölgesel veya uluslararası video oyun etkinlikleri olarak tanımlanır.

2021 Ağustos ayına kadar küresel e-spor sektörü, bir önceki yıla göre neredeyse yüzde elli artışla yaklaşık $1,08 milyar gelir elde etti.

Bu büyüleyici gelirin de ötesinde, e-spor piyasasının küresel çaptaki gelirinin sürekli olarak artarak 2024 yılında $1,6 milyar olması bekleniyor.

Asya ve Kuzey Amerika bölgeleri şu anda gelir açısından e-spor sektörünün büyük bir kısmını temsil ediyor. Ayrıca, Çin tek başına küresel e-spor piyasasının neredeyse beşte birini oluşturuyor.

E-spor piyasasındaki 2021 yılındaki gelirin en büyük payı sponsorluk anlaşmaları ve reklam gelirlerinden oluştu. Sponsorlardan ve reklamlardan elde edilen küresel e-spor piyasasının toplam geliri 2021 yılında şu ana kadar toplam $641 milyona ulaştı.

2021 Ağustos itibarıyla, dünya çapındaki e-spor izleyicisi 474 milyon kişiye ulaştı. Küresel çaptaki bu izleyici sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artarak 2024 yılına kadar 577 milyon olması bekleniyor.

Bu sürekli artan e-spor hayranlığı sayesinde de Verasity, yerel varlığı VRA ile beraber izleyerek, abone olarak ve kazanmak için ödüller sağlayarak bunu bir sonraki seviyeye taşıyor.

Esports Fight Club Nedir?

Esports Fight Club, Verasity’nin GameStore turnuva modelini büyük e-spor oyunlarına genişletmek amacıyla attığı bir adımdır.

Verasity, bu platforma en geniş hayran kitlesine sahip olan e-spor oyunları için özel, halka açık ve üçüncü taraf turnuvaların işlevselliğini eklemiştir. Bu işlevsel özellik sayesinde, Esports Fight Club’ta artık en üst düzey turnuvalar başlatılabilir hale gelmiştir.

Oyuncular, giriş ücreti ile fonlanan Jackpotlar için diğer oyuncuları özel veya halka açık turnuvalarda oynamaya davet eder.

Platform, Tencent, Riot, Blizzard ve Steam ile uyumludur. Ayrıca, büyük video oyun yayıncılarının e-spor etkinliklerini tanıtmasına ve reklamını yapmasına izin veren bir takım lisanslara sahiptir.

Esports Fight Club, Verasity’nin geliştirdiği tamamen işlevsel bir e-sport turnuva sitesi tanımlanabilir. Platformda, CS:GO, PUBG, LOL ve Valorant gibi oyunların turnuvaları düzenlenir.

Platformdaki ilk turnuva, NBK, Xccurate ve Nifty’in dahil olduğu dünyanın en iyi profesyonelleri ile CS:GO turnuvası olmuştu. Platformdaki ikinci turnuva, OKEx ve Tencent tarafından desteklenen PUBG Mobile turnuvasıydı.

Esports Fight Club’taki güncel turnuvalar (01.10.2021)

Verasity’nin Yerel Varlığı VRA

VRA, yalnızca online oyunlar ve videolar için ticaret varlığı olarak kullanılan bir “token”dır. VRA işlemleri, VeraWallet adı verilen blok zinciri üzerinde gerçekleşir. VeraWallet ve VRA, kullanıcı dostu özelliği göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

VeraWallet, Verasity’nin cüzdanıdır. Bu cüzdan, izleyicilerin VRA ile gerçekleştirdiği işlemler için kullanılır. Cüzdan içinde izleyiciler ana hesaplarına ve staking hesaplarına erişebilir.

Oyunlara ve e-spora erişmek için kullanıcıların Pay to Play (Oynamak için Öde) veye üyelik paketleriyle VRA ile bir kredi satın almaları gerekir.

Tüm GameStore kredileri, Verasity’nin VeraWallet’i kullanılarak VRA “token”ı ile satın alınır. VRA “token”ı, reklam izleyicilerinin ilgilerini çekmek ve izleyicileri ödüllendirmek için de satın alınır. Bir video reklam görüntülenmesi için Verasity ağından bir talep geldiğinde, Verasity’nin reklam ortaklarından biri reklam alır.

Reklam, izleyici tarafından başarıyla görüntülendiğinde, VRA “token”ı ödenir. Ayrıca, Verasity’deki katılımcı sayısı artarsa, daha fazla reklam geliri elde edilir. Verasity, piyasadan VRA “buy-back”i (geri satın almak) için reklam gelirinin bir miktarını kullanır.

Verasity ekonomisi, VRA topluluğunu ödüllendirmek ve e-spor farkındalığı yaymak için platformu kullanarak geniş bir video yayıncı kitlesine ulaşır.

Verasity’nin bu amacı, ağ ve topluluk genelinde VRA’nın kullanımına yönelik talebi artırır. Bu da, VRA “token”ının VRA Staking aracılığıyla tutulması için teşvikler sağlar.

İzleyiciler bir video oyun yayıncısının alanında video izlediğinde VRA ile ödüllendirilebilirler.

Bu, izleyicileri yayıncının alanındaki videoları izlemeye teşvik etmek ve yayıncıyla izleyiciyi etkileşimde tutmak amacını taşır. İzleyiciler, video için diğer izleyicileri de yönlendirerek fazla token kazanabilir.

CoinMarketCap’in 1 Ekim 2021 tarihli verilerine göre VRA’nın toplam arzı yaklaşık 10.35 milyar ve dolaşımdaki arzı da yaklaşık 4,4 milyardır.

VRA grafiği ve güncel fiyatı

Bu içeriğimizi yazdığımız anda VRA borsalarda $0,033 fiyatıyla işlem görüyor. VRA’nın son 24 saatlik işlem hacmi ise yaklaşık $50,7 milyon. Okuyucularımız, OKEx, Gateio, Kucoin gibi merkezi borsalarda USDT paritesinde ya da WETH paritesinde Uniswap’ta VRA ticareti gerçekleştirebilir.

Siz e-spor ve kripto para sektörünün bir araya gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version