Muhabbit

Vinnik’in Soruşturmasına Devam! Ne İle Suçlanıyor?

Yunanistan’dan Fransa’ya iadesi gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde hastaneye kaldırılan Vinnik’in soruşturmasına başlanacağı aktarıldı.

suç dava muhabbit

kripto para dolandırıcılığı

24 Ocakta Yunanistan’dan Fransa’ya iadesi gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde hastaneye kaldırılan Vinnik’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Henüz taburcu olmayan Vinnik’in soruşturmasına başlanacağı aktarıldı.

Dava Süresince Fransa’da

Tutukluluğundan beri davanın nerede görüleceği veya iadesi konusunda diplomatik bir krize neden olmuştu. 2018 Temmuzundan beri nereye iade edileceği muamma olan Vinnik, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’dan Fransa’ya iade edilmişti.

ALınan bilgilere göre, dava süresince Fransa’da kalacağı belirlenen Vinnik, davanın bitmesiyle önce Yunanistan’a sonra da ABD’e gönderilecek.

Tutuklanmasından itibaren suçsuzluğunu savunan Vinnik’in son dönemde tutukluluğunu protesto etmek amacıyla 40 günlük bir açlık grevi yaptığı biliniyor.

Ne İle Suçlanıyor?

Vinnik’in suçlamaları, ilk olarak ABD’de kripto para borsası Mt.Gox’a düzenlenen siber saldırı ile gündeme gelmişti. Saldırının arkasında olduğu veya bir şekilde hacker grup ile iş birliği içinde olduğu şüphesiyle suçlanmıştı. Sonrasında kara para aklama, gasp, komplo ve birçok suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Alexander Vinnik’in avukatlarından biri olan ve Vinnik’in hastanede olduğunu kamuoyuna duyuran Zoi Konstantopoulou;

“Alexander’ın tek suçu insanları ekonomik özgürlüğe taşıyacak bir teknoloji hakkında olağanüstü bir bilgi birikimine sahip bir Rus olması.”

Vinnik’in Fransız avukatı Ariane Zimra ise;

“Alexander Vinnik’in suçlandığı konu ile Alexander Vinnik’in uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur.”

Kapatılan kripto para borsası BTC-e’nin yöneticisi Alexander Vinnik’in davası tüm dünyada merak konusu oldu. Yıllardır süren tutukluluğu, davanın gidişatı ve Vinnik’in sağlık durumu birleştiğinde diplomatik bir kriz yaratması sebebiyle endişe yaratıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version