Muhabbit

Vinny Lingham Kimdir?

Birçok projede çalışmış blok zinciri dünyasının tanınan ismi Vinny Lingham kimdir? Hangi şirketlerde çalıştı? Şimdi ne yapıyor?

Birçok şirketin kuruculuğunu veya kurucu ortaklığını yapan Vinny Lingham’ın kariyerini ve hayatına dair birçok detayı araştırdık.

7 Şubat 1979 doğumlu olan Vinny Lingham, Güney Afrika Üniversitesinin yanı sıra Gordon İşletme Bilimleri Enstitüsünü bitirdi. Lingham, ilk şirketini 2003’te kurmuş olsa da 2006 yılında kazandığı Afrika’daki En İyi Genç BİT Girişimcisi Ödülü sonrasında tanınmaya başladı.

Vinny Lingham’ın İlk Kariyeri

Lingham, 2000 ve 2001 yıllarında Commerce One ve Dimension Data şirketlerinde iş analisti olarak çalıştı. 2001 ila 2003 yılları arasında ise Osiris Trading şirketinde Arama Motoru Pazarlama Müdürü olarak görev aldı.

Vinny Lingham ilk kez 2003 yılında (24 yaşında) Incubeta adlı şirketi kurdu. ABD, İngiltere ve Cape Town’da ofisleri bulunan şirket, çevrim içi pazarlama şirketlerinin çeşitli gelişim aşamalarında sahipliğini, yönetimini ve desteğini üstlenen bir yatırım holding şirketiydi.

Lingham, yine 2003 yılında Clicks2Customers şirketini kurdu. Clicks2Customers, arama motoru pazarlama yazılımı ve hizmetleri sağlayan Incubeta’nın bir yan kuruluşu oldu. Lingham, iki şirketin de CEO’su olarak görev yaptı.

Lingham, 2007 yılında ise bireyler, küçük işletmeler ve kuruluşlar için özel bir web geliştirme platformu olan Yola platformunu kurdu. Yola, kurulduktan sonra Johann Rupert’in Reinet Fonu’ndan 25 milyon doların üzerinde fon aldı.

2009 yılında Lingham, Justin Stanford ile birlikte Silicon Cape Initiative’i kurdu. Silicon Cape, Western Cape’i yüksek teknolojili bir başlangıç merkezine dönüştürmeyi amaçlayan Güney Afrika merkezli bir organizasyondur.

Aynı zamanda Lingham, yatırım fonu Newtown Partners’ın kurucu ortağıdır. Lingham bu şirket aracılığıyla Sweep South ve Augmentors dahil olmak üzere başarılı ve kayda değer girişimlere erken aşama yatırımlar yapıyor.

2012 yılında Vinny Lingham, Google Ventures’ın desteğiyle bir mobil hediye kartı şirketi olan Gyft’i kurdu. Bu şirket 2 yılda mobil hediye kartı alanında lider hizmet haline geldi. 2014 yılında First Data Corporation bu şirketi 54 milyon dolardan daha fazlaya satın aldı.

First Data’nın Gyft’i satın almasından sonra Lingham, First Data Corporation şirketinde Ürün Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak 1,5 yıl görev aldı.

Lingham, 2012 ila 2014 yılları arasında ayrıca Catch.com ve Rodan+Fields Dermatologists şirketlerinde Danışma Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2015 yılında Lingham, Bitcoin Vakfının Yönetim Kuruluna katıldı. Bitcoin Vakfı, 2012 Eylül ayında kurulmuş ve bazı Bitcoin skandallarından sonra Bitcoin’in itibarını tekrardan düzeltmeye çalışan bir vakıftır.

2014 ila 2016 yılları arasında ise Lingham, Güney Afrika’nın Dragons’Den reality TV programına yatırımcısı oldu. Bu programda girişimciler projelerini sunarak Dragons adı verilen Vinny Lingham gibi işinde uzman yatırımcıları ikna etmeye çalışıyor. Yatırımcıları ikna eden girişimciler yüzbinlerce dolarlık ödül yatırım alıyor.

Vinny Lingham, Dragons’Den reality TV programından sonra Güney Afrika Shark Tanks programına yatırımcı oldu. Aynı zamanda buradaki girişimci projelerini değerlendirdi.

Vinny Lingham’ın Devam Eden Kariyeri

Vinny Lingham, Clicks2customers’te beraber çalıştığı Llew Claasen ile beraber 2014 yılında Cape Town merkezli Newtown Partners’i kurdu. Newtown Partners, Güney Afrika’daki erken aşama teknoloji girişimlerine, token ve ICO danışmanlık hizmetlerine odaklanan bir tohum yatırım fonudur. Lingham, kurucu ortağı olduğu bu şirkette genel ortak olarak çalışmaya devam ediyor.

2015 yılı sonunda Vinny Lingham ve Jonathan Smith beraber Civic Teknolojileri şirketini kurdu. Civic, Web3.0 için lider bir kimlik yönetimi araçları sağlayıcısıdır ve kullanıcılarının kimliklerini blok zinciri üzerinde yeniden kullanılabilir temsili kimliklere çevirmektedir. Ayrıca bu kimlikleri blok zincirleri arasında kolayca ve özel olarak yönetmelerini sağlamaktadır.

Vinny Lingham Kurucu Ortağı olduğu şirkette şu anda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor.

2020 yılında Gyft ve Civic şirketlerinde beraber çalışan Vinny Lingham, Margaret Grobler ve Michael Gaylord ile beraber Waitroom şirketini kurdu.

Waitroom, toplulukları bir araya getirmek için zamanlanmış mini konuşmalar kullanan türünün ilk örneği canlı akış video formatıdır. Etkili kişilerin düşüncelerini paylaşma ve canlı bir video ortamında başkalarıyla etkileşim kurma becerisine sahip olmalarını sağlar. Proje aslında sık kullanılan “Bana istediğini Sor” (AMA) mantığında. Katılacak işinde uzman kişilerin zamanları belirtilmiş ve kullanıcılar kayıt olarak birebir görüşerek istediklerini işinde uzman kişilere sorabiliyor.

Vinny Lingham’ın Danışman Olarak Görev Aldığı Şirketler

Vinny Lingham’ın Aldığı Ödüller

Vinny Lingham’ın Yaptığı Son Yatırımlar

Crunchbase sitesine göre Vinny Lingham’ın son yaptığı kişisel yatırımlar şu şekilde:

Daha fazla Kimdir? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version