Muhabbit

Visa CFO’su: “Kripto Para Çılgınlığı Sona Eriyor Olabilir!”

Visa’nın CFO’su, kripto para “çılgınlığının” sona eriyor olabileceğini ifade etti.

visa

Visa kripto para

Visa CFO’su Vasant Prabhu, kripto para dünyası ile alakalı açıklamalarda bulundu. Prabhu, 2021 yılıyla birlikte büyük bir yükseliş yaşayan kripto paraların “çılgınlığının” sona eriyor olabileceğini ifade etti.

2021 yılı ile birlikte Visa, kripto para dünyasına girmekte ne denli kararlı olduğunu birçok kez göstermişti. Visa’nın kripto para piyasalarına girişi, piyasalarda bir yükseliş trendine sebebiyet vermişti.

CFO 3. Çeyrek Verilerini Yorumladı

Geçtiğimiz bahar ayında Visa kullanıcılarının kripto para ile alakalı işlemlerinde düşüş olsa da şirketin sınır ötesi hacminde önemli bir artış meydana geldi.

Ödeme devinin 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine ilişkin yeni açıklanan finansal sonuçları, sınır ötesi ve denizaşırı işlemler için gayet güzel bir yükseliş içerisinde olduğunu gösteriyor. Ancak şirketin üst düzey yetkililerine göre bu yükseliş eğrisinin durumu pek de iç açıcı değil. Şirketin 3. çeyrek raporunda yer alan veriler şu şekilde:

“Uluslararası işlem gelirlerimizi yönlendiren Avrupa içindeki işlemler hariç sınır ötesi hacim, 30 Haziran 2021 tarihinde sona eren üç aylık dönemde dolar bazında yüzde 53 arttı. Dolar bazında toplam sınır ötesi hacim yüzde 47 artış gösterdi.”

Ancak yeni bir röportajda Visa baş finans sorumlusu (CFO) Vasant Prabhu, yüksek sınır ötesi harcamaların arkasındaki kripto para odaklı ivmenin çoğunun aslında çeyreğin ilk iki ayıyla sınırlı olduğunu söyledi. Prabhu tam bu noktada kripto para piyasasının eski çılgınlığının artık kalmadığını ifade etti.

Nisan ve Mayıs aylarında kripto para alımlarındaki artışı vurgulayan Prabhu, Haziran ayında bir gerilemenin başladığını kaydetti. Prabhu, uluslararası seyahatlerin ufak ufak başladığı göz önüne alındığında, sınır ötesi hacmin, patlayan bir kripto para piyasası tarafından canlandırılmadan düşebileceği konusunda uyardı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version