Muhabbit

Visa Kripto Para Ödemeleri Üzerinde Çalışıyor!

Visa’nın araştırma ekibi yeni teknolojiler üzerine çalışıyor!

visa

Visa kripto para

Küresel bir ödeme devi olan Visa, birden çok kripto para birimini, stablecoinleri ve merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) birbirine entegre etmeyi hedefleyen yeni bir proje başlattığını duyurdu.

Perşembe günü yapılan resmi duyuruda Visa’nin araştırma ekibi, birden çok blockchain ağını destekleyen, farklı protokollerden ve cüzdanlardan dijital varlık transferini sağlayan bir blockchain birlikte çalışılabilirlik merkezi girişimi üzerinde çalışıyor.

Visa konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Bulunduğunuz ortamda herkesin farklı bir para birimi kullandığını hayal edin. Bazıları İsveç eKrona’sı gibi bir CBDC kullanırken, diğerlerinin USDC gibi bir stablecoin kullandığını düşünün. Bizim geliştireceğimiz merkez sayesinde, isteyen herkes istediği para birimini rahatlıkla kullanabilecek.

Çok uzak olmayan bir gelecekte kullanıma sunulması beklenen proje, Visa mühendisleri tarafından ciddi anlamda sevilmiş.

Visa’nın araştırma ve ürün ekipleri tarafından geliştirilen proje, farklı blockchain ağları arasında ödeme kanalları oluşturuyor. Bunun yanı sıra proje, CBDC ağlarını ülkeler arasında birbirine bağlayabilecek ve CBDC’leri özel stablecoin ağlarına entegre edebilecek.

Visa Mühendisleri 2018’den Beri Bu Konsept Üzerinde Çalışıyor!

Visa mühendisleri, 2018 yılında bu konsept üzerinde çalışmaya başlamış. Bu çalışmanın bir sonucu olarak şirket, temel blockchain mekanizmalarından bağımsız bir şekilde çalışan projenin temellerini atmış.

Visa’nın yaptığı duyuruda ayrıca şu şekilde bir ibare vardı:

Projemiz, blockchain ağları arasında hizmet etmeyi amaçlıyor. Visa ağından ya da farklı bir ağdan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın birden fazla para birimine değer katmayı amaçlıyoruz.

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden olan Visa, belirli kredi kartlarında USDC’yi desteklemek adına Circle ile ortaklık kurmuştu. Şirket o günden bu yana, kripto paralar ve ödeme ağları arasında bir denge oluşturmak adına çalışmalar yapıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version