Muhabbit

Visa Kripto Paralar Konusunda Oldukça Ciddi!

Visa, kripto para alım satımını güvenli hâle getirmek amacıyla partnerliklerin sinyalini verdi.

visa

Visa kripto para

Visa, bugün yayınladığı 2021 yılı ilk çeyreği (Q1) toplantısında kripto paralar konusuna da bir bölüm ayırdı. CEO Alfred Kelly, Visa’nın kripto para ödemelerini daha güvenli hâle getirmeye hazır olduğunun sinyalini vererek partnerliklere açık olduklarını dile getirdi.

Bununla birlikte CEO Kelly, şirketin, Visa kullanıcılarının kripto para gibi varlıkları satın almasını, kripto paralar ile çekim yapıp itibari para alımları yapmasını sağlamak için çeşitli cüzdan ve borsalarla çalışmayı planladığını açıkladı.

Görüşme esnasında Kelly, ödeme aracılığı devinin dijital varlıklara bakış açısından da bahsetti. Kelly’ye göre şu anda Visa iki tür dijital varlık olduğunu düşünüyor. İlk dijital varlık türü; Bitcoin gibi yeni varlıkları temsil eden, “dijital altın” olarak görülen, sabit ve merkez bankası dijital para birimleri dahil olmak üzere fiat destekli olanlar. İkinci varlık türü ise “küresel ticaret için kullanılma potansiyeline sahip olabilecek yeni bir ödeme yeniliği” olarak adlandırılanlar oluyor.

Ayrıca Kelly, Visa’nın ödeme yapmak için kripto parayı fiat para birimlerine dönüştürmek yerine direkt olarak kripto para birimini kullanmanın önünü açmayı planladığını da açıkladı.

“Belirli bir dijital para birimi, tanınmış bir borsa aracı hâline geldiğinde onu; hâlihazırda 160’tan fazla para birimini desteklediğimiz ağımıza katmamak için hiçbir sebep yok.”

Vısa ceo’su alfred kelly

Daha fazla Visa haberi için: Visa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version