Muhabbit

Visa, NFT Ticaretine İlk Adımını Bir CryptoPunk Satın Alarak Gerçekleştirdi!

Visa, koleksiyonuna bir CryptoPunk ekledi.

visa

Visa kripto para

Ödeme teknolojisi devi Visa, 23 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, değiştirilemez token (NFT) ticareti dünyasına girişini bir CryptoPunk satın alarak gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu kapsamda Visa, geçen hafta yaklaşık 150.000 dolara 3.840 kadın punks’tan biri olan CryptoPunk 7610’u satın aldı. Bilindiği üzere CryptoPunks, 2017 yılında Larva Labs tarafından başlatılan orijinal NFT’ler olarak kabul ediliyor. Her CryptoPunkn kendi kişiliğine ve benzersiz özellik kombinasyonuna sahip bir şekilde 10.000 piksel sanat görüntüsünden oluşan bir koleksiyon olarak kullanıcılara sunuluyor. 

Punks

NFT hakkında daha detaylı bilgi için; NFT Nedir? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Visa’nın kripto para başkanı Cuy Sheffield, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“CryptoPunks’ın ticaretin geçmişini, bugününü ve geleceğini çizebilen ve kutlayabilen eserlerin koleksiyonumuza harika bir katkı olacağını düşündük.”

Sheffield, Visa’nın sanat koleksiyonunun bir parçası olarak, eski kredi kartları ve tacirlerin elektronik satış noktası terminallerinin ortaya çıkmasından önce, ticaretle ilgili birçok eski parçaya sahip olduğunu söyledi.

Visa’nın koleksiyona neden bir CryptoPunk eklediği sorulduğunda Sheffield, CryptoPunks’ın “NFT teknolojisine ve NFT ticareti dalgasına öncülük ettiğini” ve bu yüzden Visa’nın bir punks sahibi olmak istediğini söyledi. 

Sheffield ayrıca, Visa’nın CryptoPunk’ı satın almak için Anchorage Digital ile çalıştığını, çünkü Anchorage’ın işlemi kolaylaştırdığını ve Visa için NFT’yi muhafaza ettiğini belirtiyor. Bunun yanında Visa’nın, bu yılın başlarında Anchorage ile ortaklık kurduğu da biliniyor.

NFT’ler Ticaretin Geleceği

Visa, NFT’lerin ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Sheffield, NFT’lerin bireysel içerik oluşturuculara, küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni yollarla yardımcı olabileceğini belirtiyor. Başkan ayrıca “NFT’ler kültür ve ticaretin bir kesişimidir” ifadesini kullanıyor.

Son olarak Sheffield, Visa’nın temel görevi olarak, şirketin, tüketicilerin NFT satın almasına yardımcı olmak istediğini ve tüccarların NFT’leri geleneksel dijital ürünler ve e-ticaret için olduğu kadar kolay kabul ettiğini söyledi.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version