Muhabbit

Visa ve BlockFi, Bitcoin Kazandıran Kredi Kartı Çıkaracak!

Yeni kredi kartı, havayolu mili veya nakit yerine Bitcoin ödülleri sunacak.

Visa ve BlockFi, kullanıcıları Bitcoin ( BTC ) ile ödüllendiren yeni bir kredi kartı çıkarmak için ortaklık kuracaklarını açıkladı. Açıklamada bu yeni gelişmenin, dijital para birimlerinin daha geniş bir şekilde benimsenmesi için zemin hazırlayacağı bildirildi.

Kripto destekli krediler ve tasarruf hesapları konusunda uzmanlaşmış New York merkezli bir girişim olan BlockFi, 1 Aralık tarihinde yaptığı bir açıklama ile yeni ortaklıktan memnun olduklarını duyurdu. Yeni kredi kartı ile kullanıcılar, satın alımları karşılığında kazandıkları havayolu milleri veya diğer nakit ödüller yerine artık Bitcoin ile ödüllendirecek. Kart sahipleri, yaptıkları alışverişleri sonucunda ödedikleri miktarın % 1,5’ini BTC olarak geri almaya hak kazanacak.

Yıllık kart aidatının 200 $ olacağı bildirilen yeni kartın, Evolve Bank & Trust tarafından temin edileceği bildirildi.

Yeni tip kredi kartının 2021 yılının başlarında piyasaya sürüleceği açıklandı. Ancak, BlockFi hesabı sahiplerinin daha önceden kartı temin edebilmek için başvuru yapabilecekleri söyleniyor.

Startup’ın kurucusu ve CEO’su Zac Prince, BlockFi’nin ürün paketlerine kredi kartları eklemekten ve Bitcoin’in erişilebilirliğini daha geniş bir tüketici kitlesine genişletmekten heyecan duyduğunu dile getirdi.

Visa tarafından yapılan bir açıklamada, BlockFi ile yapılan bu yeni ortaklığın, Visa’nın kredi kartı ağı ile entegrasyon sürecini hızlandırmayı hedefleyen “Fintech Fast Track Programı”nın bir parçası olduğu bildirildi. Visa kıdemli başkan yardımcısı ve fintech küresel başkanı, Terry Angelos ise söz konusu programın amacının yenilikçi şirketlere verimlilik konusunda yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Kripto ve Visa

Yeni girişim Visa’nın kripto para birimleri ile ilk çalışması değil. Hatırlanacağı üzere kredi kartı şirketi, bu yılın başlarında, kripto tabanlı ödüller kazanan bir banka kartı sunmak için dijital girişim Fold ile ortaklık kurmuştu. Kredi kartı şirketi ayrıca, merkez bankası dijital para birimlerinin kullanımına ilişkin öneriler geliştirmek için Dünya Ekonomik Forumu ile birlikte çalışmak da dâhil olmak üzere, dünya çapında dijital varlıklara yönelik düzenlemeler ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Visa’nın bu alanda yapmış olduğu girişimler, dijital para birimlerinin benimsenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca Visa’nın kripto konusundaki olumlu duruşunun, ödemeler piyasasında liderliğini sürdürmesi konusunda da kendisine güç sağladığı belirtiliyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version