Muhabbit

Visa ve Circle Dijital Dolar Kullanımı İçin Ortaklık Kuruyor!

Visa ve Circle, yeni bir oluşuma adım atıyor!

Visa

Kredi kartı devi Visa, bugün 60 milyon tüccardan oluşan küresel ödeme ağını, Circle tarafından Ethereum blockchaini üzerinde geliştirilen USDC ile bağladığını duyurdu.

Vias’nın kendisi, dijital para birimini gözetim altında tutmayacak olsa da, yürürlülüğe girecek olan ortaklık, Circle’ın seçili Visa kredi kartı sağlayan kuruluşların USDC yazılımını platformlarına entegre etmesine ve USDC ödemeleri gönderip almaya başlaması için yardımcı olacak.

Bununla beraber, işletmeler sonunda Visa tarafından desteklenen herhangi bir işletmeye uluslararası USDC ödemeleri yapılabilecek ve bu fonlar ulusal para birimine dönüştürülüp, kredi kartı devi ile ortaklığı olan her yerde harcanabilecek.

Circle, Visa Fast Track programını verdikten sonra, önümüdeki yıllarda, USDC ödemeleri gönderilmesine ve alınmasına olanak tanıyan bir kredi kartı çıkaracaktır.

Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield, bu haberi Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak doğrulamış durumda.

Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield, “Bu, işletmelerin bir USDC bakiyesi harcayabilmelerini sağlayacak ilk kurumsal kart olacak” diyor. Başkan sözlerine, “Ve biz de bunun, Circle’ın ticari müşterileri için faydasını önemli ölçüde artıracağını düşünüyoruz” diye devam etti.

Geçen Haziran ayında kripto bölümünü devralan Sheffield, “Visa’yı ağlar arası bir ağ olarak görmeye devam ediyoruz. USDC gibi blockchain ağları ve stablecoinler sadece ek ağlardır. Bu nedenle Visa’nın, ek ağlara erişmelerini ve ortaklarımız ile harcama yapmalarını sağlayan önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Hali hazırda şirket, Fast Track programının bir parçası olarak, USDC entegrasyonuna pilotluk yapacak 25 kripto cüzdan sağlayıcısı ile ortaklık kurmuştu.

Bildiğiniz gibi USDC’nin çıkışı Eylül 2018’e tekabül ediyor. Bitcoin’den farklı olarak USDC, ABD doları ile 1:1 oranında desteklenmekte.

Ne diyorsunuz, Visa’nın kripto alanında attığı adımlar blockchain teknolojisinin ve kripto paraların benimsenmesini artıracak mıdır?

Daha fazla Stablecoin Haberi için: Stablecoin Haberleri

Daha fazla Visa Haberi için: Visa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version