Muhabbit

Visa ve ConsenSys, CBDC’lerin Kullanıma Sunulması İçin Bir Araya Geliyor!

İki şirket, CBDC’nin gelecekte ödeme sistemlerinde oynayacağı rolü araştıracak.

MultiVAC

MultiVAC muhabbit

Küresel ödeme şirketi Visa, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanıma sunulmasını destekleyecek yeni bir altyapı geliştirmek üzere ConsenSys ile iş birliği yapıyor.

Ortaklık kapsamında, mevcut ödeme modülleri gelişmiş olacak, böylece de şirketlerin CBDC bağlantılı ödeme kartları sisteme entegre edilecek. 

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Yapılan açıklamada, yeni platformun, kurumsal blok zinciri teknolojisinden yararlanmaya hazır olabilmesi için Visa ödeme modülünü ConsenSys altyapısıyla entegre edileme sürecinde olduğu belirtildi. Gerekli çalışmaların bitiminden sonra, yeni sistemin ilkbaharda kullanılabilirliği test etmek için pilot çalışmalar planlandığı belirtildi.

“CBDC’nin gelecekte ödeme sistemlerinde oynayacağı rolü anlamada, önümüzdeki iki ila üç yıl kritik olacak. Temel zorluk, yeni para biçimlerinin mevcut ödeme araçları ve mevcut sistemlerle nasıl bir arada var olabileceğini anlamaktır.”

ConsenSys stratejik satış direktörü Shailee Adinolfi, birlikte çalışabilirliğin he ne kadar zorlukları bulunsa da oluşabilecek sorunları uygulamalı bir şekilde ele almaya baktıklarını dile getirdi.  

Bu yeni gelişme, son dönemlerde hem işletmeler hem de politika yapıcılar arasında sıcak bir konu olan CBDC’lere odaklanmış durumda. CBDC’lerin potansiyelini gören dev şirketler de şimdi onların kullanım durumlarını ve bankacılık sistemi üzerindeki potansiyel etkilerini araştırmaya başladı.  

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version