Muhabbit

Vitalik Buterin’den, Metaverse Çalışmaları Hakkında İlginç Yorumlar!

Vitalik Buterin, Meta’nın (eski adıyla Facebook’un) metaverse oluşturma girişimleri hakkında konuştu.

Ethereum Blockchain’in Kurucu Ortağı Vitalik Buterin; yanıtladığı bir tweette, kurumsal şirketlerin metaverse yaratma girişimlerinin hiçbirinin bir sonuca ulaşacağını sanmadığını söyledi.

İlk kez bilimkurgu alanında kullanılan bir terim olan metaverse, ötesinde anlamına gelen “meta” ve “universe” (evren) isimlerinin birleşmesidir. Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) ile güçlendirilen yüksek düzeyde etkileşimli bir 3D çevrim içi dünya olarak da tanımlanır.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Blockchain teknolojisinde Decentraland ve The Sandbox gibi kısa süre önce başlatılan ve başarıyı yakalamış metaverse projeleri olmasına rağmen bu yorumu yapan Vitalik Buterin, kullanım durumlarının henüz netlik kazanmadığını da belirtti. Yine de Meta’nın (eski adıyla Facebook’un) metaverse oluşturma girişiminin şu anki haliyle başarılı olacağını düşünmediğini de sözlerine ekledi:

“Henüz ‘metaverse’ tanımını gerçekten bilmiyoruz, insanların ne istediğini bilmek için çok erken. Yani Facebook’un şu an oluşturduğu her şey yanlış anlaşılabilir. ”

Meta, Metaverse Çalışmalarına Devam Ediyor

Bu arada eleştirilerin odağı olan Meta, metaverse alanında çalışmalarına devam ediyor. Çalışma hayatında iş arkadaşlarının bağlantıda olması ve fikirler üzerinde iş birliği sağlaması için bir VR odası kuran Meta, Horizons Workroom gibi bir dizi AR ve VR uygulaması geliştirdi. Ayrıca, kullanıcıların ses ve video kaydetmesini ve sanal dünyalarla çevrili olan metaverse ortamlarına bağlanmasını sağlayan birinci nesil akıllı gözlükler de üretti.

İlginizi çekebilir: En Popüler Metaverse Coinleri Nelerdir?

Diğer yandan, Decentraland ve The Sandbox gibi metaverse geliştiricileri; daha şeffaf, kapsayıcı, merkeziyetsiz ve demokratikleştirilmiş metaverse’ler oluşturmaya odaklanan Open Metaverse Alliance’ı (OMA3) başlatmak için birkaç Web3 projesiyle bir araya geldi.

Metaverse Standartları Forumu’nun (MSF) misyonu ve değerleri de metaverse’ü bu değerler üzerine inşa etmek ve daha açık ve birlikte çalışabilir metaverse standartları oluşturmaktır. MSF’ye üye olan 35 teknoloji şirketi arasında Meta, Microsoft, Nvidia, Alibaba, Unity ve Sony gibi büyük teknoloji devleri yer alıyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version