Muhabbit

Vitalik, Etherum, DAO ve NFT Hakkında Konuştu!

Vitalik, katıldığı programda birçok konu hakkında konuştu.

Vitalik Buterin Muhabbit

Vitalik Buterin Muhabbit

Ethereum’un kurucularından olan Vitalik Buterin’in The Stakeborg Talks kanalında bir “podcast”e konuk oldu. Vitalik katıldığı programda; Ethereum blok zinciri, merkezi olmayan özerk organizasyonların (DAO) potansiyeli ve değiştirilemez “token”lar (NFT) hakkında konuştu.

Yöneltilen sorulardan bir tanesi, Ethereum’un sadece fiyat olarak değil, değer olarak Bitcoin’in üzerine çıkabilmesi mümkün olup olmadığı üzerineydi. Bunun üzerine Vitalik şunları söyledi:

Bence Ethereum ve Bitcoin arasındaki en büyük farklardan biri; Bitcoin’in kendi ekosistem gücünü veya değerini para biriminin değerinden alırken, Ethereum ise para biriminin değerini, ekosisteminin gücünden alıyor.

Sunucu, Ethereum’un Ağustos ayında gerçekleşen Londra hard fork yükseltmesiyle beraber ağdaki işlem ücretleri ve madenci gelirlerini düzeltildiğinden bahsetti. Bunun üzerine Vitalik, konuşmaya şu şekilde devam etti:

Özellikle EIP 1559 sonrası işlem ücretlerini ekonomik açıdan daha düzgün bir hale getirmeye çalıştık.

Eylül ayında Ethereum’un piyasa değeri 400 milyar dolara ulaşınca Vitalik, Time Magazine’in en etkili 100 kişi listesinde yer aldı.

DAO’ların öneminden,yükselişinden ve finansman modellerinin geliştirilmesinden bahseden Buterin, işleri bir ileri seviyeye taşıyan projeler için Gitcoin DAO ve Optimism örneğini verdi.

Buterin, DAO, DeFi ve NFT’lerin kripto para piyasasını domine etmesinden sonra, “bundan sonra ne olacak?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Bence DAO’lar zamanla çok daha önemli yerlere gelecek. DAO alanında eksikler kesinlikle var ama büyük eksiklikler olduğunu düşünmüyorum. Görebileceğimiz şeylerden biri, iki DAO’nun birleşmeye karar vermesi veya bunun gibi bir strateji belirlemesi olabilir. Bu durum işleri daha ilginç bir hale getirebilir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version