Muhabbit

Vladimir Putin: Kripto Paralar Yüksek Riskli Varlıklardır!

Vladimir Putin kripto paralar hakkında konuştu!

Putin muhabbit

Putin muhabbit


Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salı günü (30/11/2021) Moskova’daki “Russian Calling” konferansında kripto paralar hakkında konuştu. Vladimir Putin konuyla alakalı şunları söyledi:

Kripto paralar, gerçek bir değer tarafından desteklenmiyor ve fiyat değişimi çok hızlı. Bu yüzden kripto paraların riskleri çok yüksek.

Putin, kripto paralara düzenlenme getirilmesi gerektiğini de söyledi. Bununla birlikte, bazı ülkelerde dijital para birimlerinin önemli ölçüde benimsendiğini belirtti.

Kripto paraların düzenlenmesiyle ilgili Rusya, herhangi bir adım atmadı. Hükümet bir Merkez Bankası dijital para birimi başlatabilir. Ancak dijital rublenin yürürlüğe girmesi için en az sekiz federal yasa ve beş yasama kodunun değiştirilmesi gerekiyor.

Çin’deki yasaklardan sonra insanlar, Rusya’da kripto para madenciliği yapmaya başladı. Ülkede kripto para madenciliği ile ilgili herhangi bir düzenlemenin şu an için bulunmadığını da belirtmemiz gerekir. Rusya’daki madencilerin yılda 2 milyar dolarlık gelir elde ettikleri iddia ediliyor. Şimdilik bu paradan, Rusya devleti hiçbir pay alamıyor. Ancak sağlıklı bir düzenleme getirilirse Rusya, kripto para madencilerinden vergi alabilir. Rusya’nın diğer bölgelerinde, kripto para birimleri de hızla ivme kazanıyor.

Ayrıca Kazakistan, “hash” oranına göre dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilerinin bulunduğu bir lokasyon haline geldi. Kazakistan, ülkenin harcamalarını finanse etmek için bu tür faaliyetlerden daha fazla vergi toplamaya çalışıyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version