Muhabbit

Vodafone’dan Blockchain Hamlesi Geliyor!

Vodafone, önemli ortaklıklar kuruyor.

Vodafone, IoT ve blockchain teknolojisinden yardım alarak milyarlarca enerji üreten cihazları enerji şebekelerine bağlamayı planlıyor.

Global bir telekomünikasyon devi olan Vodafone, enerji üreten cihazları enerji şebekelerine bağlamak amacıyla IoT ve DLT teknolojisinden yardım alarak Energy Web şirketiyle ortaklık kurdu.

26 Mayıs’ta açıklanan ortaklıkta, projenin SIM merkezli DLT teknolojisini “enerji üreten cihazların güvenli kimliklerinin oluşturulması” amacıyla IoT ile birleştireceğini açıkladı

Bunun anlamı, rüzgar türbinleri, bataryalar, ısı pompaları ve güneş panelleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının güvenli ve verimli bir şekilde enerji şebekelerine entegre edilebileceğine geliyor.

Bildiğiniz gibi Vodafone, dünya çapında 100 milyondan fazla bağlantı ile IoT pazarında lider. Bu ortaklığın sonucunda ise Energy Web’in EWT tokeninin tüm zamanların en yüksek fiyat aralığında olduğu görülüyor.

Vodafone ve Energy Web

Bu iki firma, telekom operatörlerinin şebekelerini tanımlamak için kullanılan SIM kart teknolojisinden esinlenerek bir sistem geliştirmeyi planlıyor. Bahsi geçen bu şebeke sistemine Vodafone’un IoT tecrübesi ve Energy Web’in merkezi olmayan işletim sistemi destek verecek.

Energy Web’in genel müdürü Walter Kok bu durum hakkında, “enerji transferini gerçekleştirmek amacıyla birden çok sektörün birbirine yakınlaştığını gözlemledik.” dedi.

Vodafone Business IoT’un yöneticisi Erik Brennei ise, “Merkezi olmayan yeni nesil cihazların sayısı arttıkça, kullanıcıların güvenli bir şekilde bağlantı yapma ihtiyacı günden güne artıyor.” dedi. Ayrıca, “kurulacak sistemin basit ve güvenli olması durumunda, bu tarz enerji üreten cihazların, enerji ve iletişim ağlarına bağlanması kolaylaşacak.” dedi.

Vodafone ve DLT

Bildiğiniz üzere telekomünikasyon devi çok uzun yıllardır blockchain teknolojisine ilgi duyuyor. Son aylarda ise bu ilgiyi arttırarak DLT teknolojisini iyice benimsemeye başladı.

Mart ayında Vodafone, şirket içi süreçlerin hızlanması ve kolaylaştırılması adına DLT teknolojisi hakkında araştırma yaptığını açıklamıştı.

 

Son Yazılar

Exit mobile version