Muhabbit

Volaris, El Salvador Bitcoin Ödemelerini Destekliyor!

Meksikalı havayolu şirketi Volaris, El Salvador’da Bitcoin ödemelerini destekleyecek!

Volaris

kripto para volaris

El Salvador hükümetinin Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesi ile birlikte, Meksikalı havayolu şirketi Volaris’in iştirakı Volaris El Salvador, Bitcoin ödemelerini desteklediğini açıkladı.

Volaris şirketinin Bitcoin’e destek vereceğini açıklaması, El Salvador Havacılık Ajansı’nın Volaris’in iştirakına ülkede faaliyet göstermesi adına izin vermesinden bir ay sonra yaşandı.

Bununla birlikte El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Volaris’in El Salvador’da Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı.

El Salvador Bitcoin ile Ödemeleri Teşvik Ediyor!

Geçtiğimiz günlerde Volaris şirketinin düzenlediği bir etkinliğe katılan Bukele, devlet tarafından işletilen Chivo cüzdanı ve Bitcoin ile ödeme yapabilmenin ne kadar kolay olduğunu vurgulamıştı.

Bukele hükümeti, vatandaşlarını Bitcoin ödemeleri konusunda teşvik etmeye devam ediyor. Hatta El Salvador hükümeti, Bitcoin ile benzin satışında indirimler yapacağını açıklamıştı.

Hatta El Salvador hükümeti geçtiğimiz günlerde Bitcoin’den elde ettiği kâr ile San Salvador’da yeni bir veteriner hastanesi inşa etmeyi planladığını açıklamıştı.

El Salvador’u yakın bir şekilde takip eden Venezuelalı havalimanı yetkilileri, geçtiğimiz günlerde biletler ve diğer hizmetler için ödemeleri Bitcoin olarak kabul edeceğini açıklamıştı.

Bunun yanı sıra Simón Bolívar Uluslararası Havalimanı, yerel endüstriyel gereklilikleri karşılayabilmek adına kripto para ödemelerini kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Havalimanı yöneticilerine göre Bitcoin, Dash ve hükümet tarafından desteklenen bir kripto para olan Petro ile ödemeler yapılabilecek. Yöneticiler, kripto para birimlerinin benimsenme durumuna özen gösterdiklerini belirterek, “çağa ayak uydurmak adına yeni ekonomik ve teknolojik düzene uyum sağlanması gerektiğini” söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version