Muhabbit

Voyager, Kripto Para Kredi Krizinin Son Kurbanı Oldu!

Voyager Digital, 5 Temmuz 2022 Salı günü iflas başvurusunda bulunarak son günlerde bunu yapan ikinci yüksek profilli kripto para şirketi oldu.

voyager kriz

voyager kriz

Kripto para borç verme şirketi Voyager Digital, 5 Temmuz 2022 Salı günü geç saatlerde iflas başvurusunda bulunarak son günlerde bunu yapan ikinci yüksek profilli kripto para şirketi oldu.

Toronto merkezli Voyager, New York’ta “11. Bölüm” iflas korumaları için başvuruda bulundu. Şirket, 100.000’den fazla alacaklısı ve 1 ila 10 milyar dolar arasında varlığı olduğu tahmininde bulundu. Şirket, yükümlülükleri için de benzer bir aralığı belirtti.

İflas başvurusuna göre Voyager bu süreçte, “teminatsız alacaklılara dağıtılmak üzere fonların mevcut olacağına” inanıyor.

İflas başvurusunda bulunan şirketler Voyager Digital Holdings, Inc., Voyager Digital, LLC ve Voyager Digital Ltd. olarak belirtildi.

Kripto para şirketleri, özellikle de borç verme şirketleri, son haftalarda birkaç müşterinin yatırımlarda geri çekmesine engel olan ödeme güçlükleriyle karşı karşıya kaldı. Celsius, Haziran 2022’de söz konusu eğilimi başlattı ve Haziran ortasında para çekme işlemlerini askıya alacağını duyurdu. CoinLoan, CoinFLEX ve Voyager ise son günlerde para çekme işlemlerine ilişkin kısıtlamaları veya tamamen durdurma kararlarını duyurdu.

Voyager, en nihayetinde iflas başvurusunda bulunan Three Arrows Capital’in izinden gitmek durumunda kaldı. Ancak Three Arrows, İngiliz Virjin Adaları’ndaki bir mahkeme tarafından emredilen, halihazırda mevcut bir tasfiye durumu kapsamında “Bölüm 15” dilekçesi vermişti.

Yazar Frances Coppola’ya göre, Voyager’ın kredi defteri toplam varlıklarının neredeyse yarısını oluşturuyor ve bu kredi defterinin yaklaşık %60’ı Three Arrows’a verilen kredilerden oluşuyordu.

Voyager para çekme işlemlerini durdurdu.

Voyager Yatırımcıları İflastan Zarar Görecek Mi?

Online olarak yayınlanan bir açıklamada konuşan Voyager CEO’su Steven Ehrlich, şirketin varlıklarını “korumanın en iyi yolunun” şirketi yeniden organize etmek olduğunu söyledi ve hala mevcut olan bazı sıkıntıların sorumlusu olarak da Three Arrows’a işaret etti.

Bu açıklamanın ardından Ehrlich, Twitter’da “Hesaplarında kripto para bulunan ancak bu parayı şu anda çekemeyen müşteriler, sabretmeleri karşılığında hesaplarındaki kripto paranın bir kombinasyonunu, 3AC kurtarma işleminden elde edilen gelirleri, yeniden düzenlenen şirketteki ortak hisseleri ve Voyager tokenlarını alacaklar.” dedi.

Voyager, geçtiğimiz günlerde ticari işlemlerinin, özellikle de şirketin pazarlama materyallerinde yer alan yatırımcı mevduatlarının, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) sigortası tarafından korunduğunu duyurmuştu. 

Ayrıca, bankada olası bir sorun çıkması durumunda FDIC sigortasının devreye girdiği de belirtilmişti. Olası bir Voyager problemi durumunda ise herhangi bir koruma bulunmuyor.

Başvuruya göre, Voyager Digital, Ltd.’nin hissedarları arasında, kredi limitlerini genişleten veya başka bir şekilde kefalet ödeyen kripto para borsası FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried ile ilişkili iki şirket olan Alameda Research Ventures LLC ve Alameda Ventures Ltd. yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Multitrilyon Dolarlık Serbest Fon Three Arrows Capital Çöküşün Eşiğinde Mi?

İflas başvurusu aynı zamanda Voyager’ın Google’a da yaklaşık 1 milyon dolar borcu olduğunu belirtiyor. 

Voyager’ın kripto para piyasası satışları tarafından halihazırda değer kaybetmiş hissesi, Salı günü piyasa kapanışında 27 sentten işlem görüyordu. Bu da şirketin 65 milyon Kanada doları (yaklaşık 50 milyon ABD doları) değerinde bir piyasa değerine denk geldiğine işaret ediyordu. Hisse 2021’in Kasım ayında 20 doların üzerinde işlem görürken, Haziran 2022’de 1 doların altına düştü.

Voyager ayrıca bir blog yazısında Metropolitan’dan ve Three Arrows’tan alacaklı olduğunu iddia etti. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version