Muhabbit

Wall Street, Gelecekteki Bitcoin Fiyatını Tahmin Etti!

Finans piyasasının merkezi niteliğindeki Wall Street’ten 950 katılımcı, Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği hakkında görüş bildirdi.

Güne başlarken

Güne başlarken

Bloomberg tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan MLIV Pulse anket çalışmasına göre; Wall Street yatırımcıları Bitcoin fiyatının 30 bin dolar seviyelerine çıkmasındansa, 10 bin dolar seviyelerine düşmesini daha muhtemel bir senaryo olarak görüyor.

Ayrıca katılımcılara göre profesyonel yatırımcılar, bireysel yatırımcılara oranla kripto para endüstrisine daha fazla destek sağlıyor.

Wall Street’te Karamsarlık Hakim

Kripto para değerlerindeki son düşüş ve piyasada yaşanan olumsuz gelişmeler, sektöre olan bakış açısını olumsuz yönde etkilemiş görünüyor. Bitcoin, yılın başından beri (2022) performans bakımından geride kaldı ve 2021 yılında yakaladığı ATH (Tüm Zamanların En Yüksek) seviyesinden çok uzakta. Bunlara ek olarak geçtiğimiz ayın sonunda (Haziran) Bitcoin, son 10 yıldaki en kötü çeyrek kapanışını gerçekleştirdi.

Bu olumsuz gelişmeler yaşanırken MLIV Pulse ile, Wall Street’ten 950 yatırımcının katıldığı bir anket düzenlendi. Katılımcıların yüzde 60’ına göre BTC fiyatının 30 bin dolar seviyesine çıkmaktansa 10 bin dolar bandına gerilemesi daha muhtemel görünüyor.

Anket sonuçları, kripto paraların katılımcılar arasında ciddi fikir ayrılıklarına sebep olduğunu gösteriyor. Katılımcıların yüzde 28’ine göre kripto paralar geleceğin finansı olarak değerlendirilirken, yüzde 20’lik bir kesim ise kripto paraların hiçbir değeri olmadığını düşünüyor.

Dünya genelinde yaşanan yüksek enflasyon, enerji krizleri ve askeri çatışmalar gibi faktörler de eklendiğinde; Wall Street’in kripto paraların geleceği hakkında çok da olumlu görüşlere sahip olmaması anlaşılabilir görünüyor. Konu ile ilgili Tribe Capital’dan Jared Madfes, şu ifadelerde bulunmuş:

Yalnızca kripto paralar özelinde değil, dünya genelinde şu anda korku dolu olmak için birçok sebep var.

Bitcoin Yerini Koruyacak, Ethereum ise Tehlikede

Anket sonuçlarında başka çarpıcı bilgiler de bulunuyor. Kripto para piyasasındaki genel olumsuz havanın aksine Wall Street yatırımcıları, Bitcoin’in gelecekte de kendi alanında lider kripto para olacağını düşünüyor. Ethereum için ise benzer tahminler geçerli değil. Katılımcılara göre Ethereum, “liderliğini kaybetme yolunda”.

İlginizi çekebilir: Omni Siber Saldırıya Uğradı! Kayıp 1.300 Ethereum!

Ankette Wall Street yatırımcılarına NFT’ler hakkında da sorulmuş. Katılımcıların çoğu NFT’leri birer sanat projesinden ötede görmüyor. Yalnızca yüzde 9’luk bir kesim ise, gelecekte NFT’lerin alternatif bir yatırım fırsatı olabileceğine inanıyor.

İlginizi çekebilir: DappRadar: “NFT ve Blok Zinciri Oyunları Piyasa Koşullarına İyi Dayanıyor!”

Market Stratejisti olan Matt Maley, geçtiğimiz yıl kripto paralarda yaşanan büyük yükselişi bir finansal balona benzetiyor ve buna benzer bir ikinci olayın tekrar aynı şekilde yaşanmasını olası bulmuyor. Maley’e göre gelecekte yaşanacak benzer bir patlama, başka teknolojik gelişmelere odaklanacak.

Wall Street Yatırımcıları Neden Karamsar?

Son zamanlarda yaşanan önemli gelişmelerin kripto para sektörünü ve yatırımcıları olumsuz etkilediği bir gerçek. Bu önemli gelişmelerden birkaçına değinecek olursak:

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir? UST ve LUNA’da Tam Olarak Neler Oldu?

İlginizi çekebilir: Celsius, Mali Krizi İşten Çıkarmalarla Telafi Etmeye Çabalıyor

İlginizi çekebilir: BlockFi’ı Satın Almak İçin Teklifler Artıyor!

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version