Muhabbit

Walt Disney CEO’su, NFT Dijital Avatar Platformuna Danışman Olarak Katılıyor

Yeni nesil iletişim yöntemi avatarlar mı olacak?

Walt Disney Şirketinin CEO’su Bob Iger, Twitter üzerinden dijital avatar platformu olan Genies’in yönetim kuruluna katıldığını duyurdu.

Genies, NFT koleksiyonları ve büyük ölçekli kripto para oyunları için bir protokol olan Flow blok zinciri üzerine kurulmuştur.

Bob Iger, 2005 ila 2020 yılları arasında Disney’in CEO’luğunu yaptı. Iger şimdi Genies’te danışman olarak çalışacak.

Iger’in atmış olduğu tweet şu şekilde:

Yönetici olarak Genies şirketine katılmaktan çok heyecanlıyım. Şirkete ‘Web3 mobil uygulamaları’ oluşturma konusunda yardımcı olacağım!

Walt Disney’den Genies’e

Los Angeles merkezli Genies 2016 Aralık ayında kuruldu. Kurulduğundan beri 100 milyon dolar fon topladı. En yüksek fonu 2021 yılında Miami Group yatırdı. Miami Group 65 milyon dolar yatırım yaparak şirkete en yüksek yatırımı yapmış oldu.

2021 yılında Genies, Universal Music Group ve Warner Music Group ile anlaştı. Şirket bu grupların NFT’lerini ve Avatarlarını oluşturacak resmi kurum oldu.

Genies Kurucu Ortağı ve CEO’su Akash Nigam, Genies avatarlarını şu şekilde tanımlıyor: Kullanıcıların diğer koleksiyonculardan satın alabileceği, satabileceği ve ticaret yapabileceği dijital bir avatar tarafından giyilen farklı NFT’lerin bir kombinasyonu.

Nigam, Iger ile tanıştıktan sonra bu iş için yardımcı olabileceğini anlamış ve kısa sürede iş teklif etmiş.

Iger ise öğrenecek çok şeyi olduğunu ve Genies’in vizyonunu tamamlamasına yardımcı olmak istediğini söyleyerek yeni avatarını paylaştı.

Nigam, Genies fikrinin online bir avatar ile karşılaşmasından sonra ortaya çıktığını söyledi. İnternet bir kişinin duygu ve düşüncelerini tam olarak aktaramıyor. Ancak Nigam, avatarların kişinin duygularını ve düşüncelerini net bir şekilde aktarabileceğine inandı.

Nigam ayrıca şunları söyledi:

Hedefimiz herkes için avatar oluşturmak. İnanıyoruz ki avatarlar iletişimin yeni şekli olacak.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version