Muhabbit

WarnerMedia CEO’su: Blockchain Hollywood’un Geleceği Olabilir!

Hollywood endüstrisinin önemli isimleri, blockchain teknolojisinin sinema sektörünü kökten değiştirecek niteliklere sahip olduğuna inanıyor.

Sinema ve blok zinciri

Sinema ve blok zinciri

Bu ay (Nisan 2022) WarnerMedia’daki görevinden ayrılacak olan CEO Jason Kilar, 5 Nisan 2022 tarihinde U.S. News’in konuğu oldu. Kilar’a göre Hollywood’un geleceğinde blockchain teknolojisi yer alacak ve kripto paralar da sektörün finansmanında önemli bir rol oynayacak.

İlginizi çekebilir: Amerikalıların Yüzde 53’ü Kripto Paraları Geleceğin Finansı Olarak Görüyor!

Jason Kilar, Blockchain Dalgası Bekliyor

Kripto paralar ve daha genel anlamda blockchain teknolojisi, bir başka Amerikalı iş insanı tarafından daha ilgi görüyor.

WarnerMedia CEO’su Jason Kilar, dijital cüzdan teknolojilerinin eğlence endüstrisini kökünden değiştirebileceğini savundu. Ayrıca Kilar, NFT teknolojisinin daha fazla basitleştirilmesi ve kullanım kolaylığına eriştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Kilar, blockchain teknolojisinin ilerlemesi ve potansiyelini, 90’lı yıllarda Hollywood’u derinden sarsan “DVD dalgasına” benzetiyor:

“Bana göre blockchain teknolojisi tıpkı DVD’lerin Hollywood’u bir anda değiştirdiği gibi bir potansiyele sahip. DVD’lerin Hollywood’a girmesi ile birçok şirketin ekonomik yapısı bir anda değişmişti.”

Jason Kilar, dijital teknolojiler ile geçmişten beri ilgilenen bir iş insanı. 1997 yılından 2006 yılına kadar e-ticaret devi Amazon’da görev aldı. 2007 yılında ise Hulu’nun kurulmasına katkı sundu ve CEO’luk görevi yaptı.

Mayıs 2020 tarihinde ise WarnerMedia CEO’su olarak atandı. O günden bugüne görevine devam eden Kilar; bu süreçte dünya çapında deneyimlediğimiz pandeminin sinema sektörünü nasıl etkilediğine de yakından tanıklık etti. Son 2 yıl içerisinde sinema sektörünün daha çok çevrim içi platformlarda güçlendiğini gözlemliyoruz.

Hollywood Sektöründen Adrian Grenier de Benzer Düşünüyor

Hollywood sinema sektörünün eski ve önemli isimlerinden Adrian Grenier de blockchain teknolojisi ve kripto paralar ile ilgili benzer düşüncelere sahip. “Entourage” isimli televizyon serisinin yıldızı Grenier’e göre dijital varlıklar, mevcut düzendeki birçok sorunu çözebilir.

Kripto para madenciliği hakkındaki görüşleri ise şöyle:

“Kripto paralar yalnızca enerji kullanan şeyler değil. Onlar birçok verimsiz yapıyı verimli hale getirebilecek yeni birer teknoloji. Eğer global ölçekten bakarsak; madenciliğe rağmen kripto paraları olumlu buluyorum.”

Geçtiğimiz yıl Grenier, Bitcoin’in ABD doları gibi fiat para birimlerinin yerini alacağına inandığını söylemişti.

“Zamanla kripto para adaptasyonunun ivmelenerek arttığına tanık olacaksınız. Bununla birlikte yine zamanla, Bitcoin’in geleceğin doları olduğunu göreceksiniz.”

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version