Muhabbit

Warren Buffett, Bitcoin Dostu NuBank’a 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı!

Warren Buffett, Bitcoin dostu Nubank’a 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Visa ve Mastercard hisselerini azalttı!

warren buffet

warren buffet

Warren Buffett’ın şirketi olan Berkshire Hathaway, Visa ve Mastercard hisselerinin bir kısmını sattı ve Brezilya’nın en büyük fintech bankası olarak bilinen ve aynı zamanda ülkenin Bitcoin yatırımcıları arasında popüler olan Nubank şirketine yatırım yaptı!

14 Şubat 2022’de açıklanan dosyalama raporlarına göre, Berkshire Hathaway 2021’in son çeyreğinde 1 milyar dolar değerinde Nubank hissesi satın aldığını açıkladı. Bununla birlikte, sırasıyla 1.8 milyar dolar ve 1.3 milyar dolar değerinde Visa ve Mastercard hissesi sattı.

Buffett, özellikle fintech şirketlerine yapılacak olan yatırımlar için temkinli yaklaşır. Zamanı tam olarak bilinmese de büyük yatırımcı, Bitcoin (BTC) gibi gelişmekte olan merkeziyetsiz finans çözümlerini daha önce küçümsemişti. Buffet, Bitcoin için hiçbir işe yaramayan veya hiçbir şey yaratmayan bir varlık olarak nitelendirmişti.

Buffet ,bu sözleri söylese bile artık daha farklı düşünüyor. Berkshire’ın yeni aldığı Nubank hissesiyle birlikte, Buffett’ın son zamanlarda fintech sektörüne karşı yumuşadığını söyleyebiliriz.

Buffett ve Bitcoin

Fintech sektörünün altında yatan temanın finansal hizmetlerin dijitalleştirilmesi olduğunu düşünürsek Nubank’a yapılan yatırımla birlikte Buffet, kripto para sektöründe yer alan şirketlerle ilişki kurabilir.

Nubank’ın Eylül 2020’de satın aldığı borsa olan Easynvest, Haziran 2021’den bu yana aktif olarak Bitcoin borsasında işlem gören bir fon (ETF) sunuyor. QBTC11 olarak adlandırılan ETF, QR Varlık Yönetimi tarafından destekleniyor ve Brezilya’daki en eski ikinci borsada işlem görüyor.

İlginizi Çekebilir: ETF Nedir?

Kripto Para Fonlarında Olan Nakit Miktarı

2021 yılında kripto paralarla ilgili yatırım ürünleri hacim kazandı ve kripto para fonlarına yatırılan para iki katına çıktı. Buffett’ın yatırım portföyündeki bulunan Bank of New York Mellon Corp.’un finans direktörü Emily Portney şunları söyledi:

Bitcoin yatırım araçları daha yaygın hale geldikçe dijital varlıkların, yatırım bankacılığı firmaları için anlamlı bir gelir kaynağı haline gelebilir.

Kripto para yöneticisi Valkyrie Investments’ın CEO’su Leah Wald, kripto ile ilgili yatırım araçlarına daha fazla nakit akışı olacağını öngördü ve şunları söyledi:

Hacim açısından bakacak olursak Bitcoin, en çok konuşulduğu fiyat düzeltmelerinde bile istikrarlı kaldı. Bununla birlikte birçok şirket kripto paralara yatırım yaptı.


Buffett’ın Portföyü Kripto Para Dostu Şirketlerle Dolu!

Buffett doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmasa da portföyündeki şirketler kripto para sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor.

ABD’nin en büyük beşinci bankası US Bancorp, kurumsal yatırım yöneticileri için bir kripto para saklama hizmeti başlattı. Benzer şekilde, Ekim 2021’de yapılan bir başka duyuruda Amerika Merkez Bankası, kripto para araştırma girişimi başlattı.

Aylar önce BNY Mellon, varlık yönetimi müşterileri için Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerini elinde tutacağını, transfer edeceğini ve ihraç edeceğini duyurdu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version