Muhabbit

Wasabi’nin geliştiricisi ZkSNACKs, Coinjoin hizmetini kapatıyor

abd kripto

Wasabi Cüzdan’ın geliştirici ZkSNACKs, ABD’deki düzenleyici baskının ortasında, kripto paraları anonimleştiren mikser hizmeti Coinjoin uygulamasını kapatıyor.

ZkSNACKs, ABD yetkililerinin blockchain tabanlı gizlilik teknolojilerine yönelik baskılarının arttığı bir dönemde Coinjoin hizmetini 1 Haziran’da kapatma kararı aldı.

ZkSNACKs, ABD düzenleyicilerinin ve kolluk kuvvetlerinin kripto para işlemlerini izlemeyi zorlaştıran kripto para mikserlerine karşı artan baskıları nedeniyle işlem gizliliği hizmeti Coinjoin’e verdiği desteği geri çekiyor.  Bu karar, aynı zamanda Samourai Cüzdan kurucularının tutuklanması ve Tornado Cash ile bağlantılı geliştiricilere açılan davaların arkasından geldi

Wasabi’nin geliştiricisi zkSnacks, ABD’li kullanıcılarını süresiz engelledi

Coinjoin, kripto işlemlerinin izlenmesini zorlaştırarak kökenlerini ve varış noktalarını gizleyen bir teknolojidir. Ancak ZkSNACKs’in gizlilik odaklı işlem aracını kapatmasıyla ABD’deki yasal sorumluluklarını sınırlamak amacıyla projenin aldığı diğer önlemler de dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta da ZkSNACKs, ABD vatandaşları ve sakinlerine Wasabi Cüzdanına erişimi engelledi.

Kripto şirketlerinin ABD’de yasal belirsizlik nedeniyle ürünlerini kullanımdan kaldırması ABD yetkililerinin kripto para hizmetlerine yönelik tutumunun artan bir endişe kaynağı olduğunu gösteriyor. Geçen yıl ABD kolluk kuvvetleri Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm’u, platformunun tokenıyla ilgili kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık komplo suçlamaları nedeniyle tutuklamıştı. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version