Muhabbit

Waves Blok Zincirini Daha İyi Bir Hale Getirmeye Çalışıyor!

Waves blok zincirine yeni güncellemeler getirmeye çalışıyor!

waves

waves

Waves, yeni konsensüsünü kurarak blok zincirin merkeziyetsizliğini korurken ağını daha hızlı ve daha güvenli hale getirmeyi planlıyor. Waves geliştirme ekibi, Practical Proof-of-Stake Sharding (PPOSS) algoritmasına odaklandığını söyleyebiliriz.

Ethereum Virtual Machine uyumluluğu ile Waves, ağını daha erişilebilir hale getirecek. Protokolünü geliştirmeye odaklanan Waves; DAO’lar, yeni nesil DeFi protokolleri, launchpadler ve NFT pazar yerleriyle birlikte DeFi tarafına yenilikler getirecek.

Kripto para piyasasında likidite ve ekosistemin büyümesiyle birlikte; DeFi kullanıcıları, geliştiriciler ve içerik oluşturucular Waves’i daha çok benimseyebilir.

Waves’ten DAO’ya Farklı Bir Bakış Açısı

Waves, günümüzdeki DAO modellerinin orijinal konseptini kaybettiğini düşünüyor. Waves’e göre DAO; artık sadece kitlesel fonlamaya yarayan bir mekanizmaya dönüştü. Ancak DAO’ların bir başarı değerlendirme mekanizmalarına sahip olursa DAO’lar, daha iyi karar veren topluluklara dönüşebilir. Değerlendirme mekanizmasının kullanılmasıyla beraber, doğru kararları veren kullanıcılara teşvik verilebilir. Bu da işleri daha da ilginçleştirebilir.

Zincirler Arası Finans

Waves, zincirler arası etkileşimi artırarak DeFi’daki likiditeyi ve zincirler arası etkileşimi artırmayı hedefliyor. Waves, EVM ile uyumlu zincirler (Ethereum, Avalanche, Binance Smart Chain, vb.) arasındaki etkileşimi artırmak için bir köprü oluşturmayı planlıyor. Makaleye göre; kurulan köprü ile işlem ücretleri azalacak ve karmaşık akıllı sözleşmeler yerine güvenlik açığı olmayan sözleşmeler oluşturulmaya çalışılacak.

Waves, evrensel bir köprü entegrasyonu oluşturmak için mevcut çapraz zincirli köprü teknolojilerinden yararlanacak. Waves, Mayıs 2022’de Allbridge entegrasyonu yapmayı planlıyor.

Inter-Metaverse Protokolü

Inter-Metaverse Protokolü ile daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için farklı metaverse’ler arasında bir bağlantı kurmayı hedefleyen Waves, oyun yaratıcıları ve oyuncular için büyük kolaylık sağlamayı planlıyor.

waves duck

Oyun yaratıcıları, zincirler arası NFT’leri herhangi bir belirli zincire bağlı kalmadan oyunlarını oluşturabilecek. Oyuncular ise farklı blok zincirlerinde farklı oyunları deneyimleyebilecek.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version