Muhabbit

Waves Enterprise Ve Conflux, Hibrit Blok Zinciri Diyor!

Yeni iş birliği, Waves Enterprise’ın, şirketlerin özel ve halka açık blok zincirleri arasında veri aktarımını kolaylaştırmasını sağlayacak.

Kurumsal blockchain teknolojisi çözümleri sağlayıcısı Waves Enterprise, izin verilen ağlarda hibrit veri işlemlerini artırmak için Çin’in merkezi olmayan defter teknolojisi (DLT) şirketi Conflux Network ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

24 Aralık 2020 tarihinde duyurulan yeni iş birliği, Waves Enterprise’ın şirketlerin özel ve halka açık blok zincirleri arasında veri aktarımını kolaylaştırmasını sağlayacak.  

Duyuruda ayrıca, böyle bir sistemin iş gizliliğinden ödün vermeden, özel şirket verileri için halka açık zincir mutabakat doğrulamasına izin verdiği de belirtildi.

Waves Enterprise’ın baş ürün sorumlusu Artem Kalikhov, özel ve genel blok zincirlerini birleştirmenin geleneksel veritabanı sistemlerine göre avantajlar sağladığını belirterek, bu durumun daha fazla veri güvenilirliği sağladığını söyledi. Kalikhov ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Bu, özel ağların ve genel blok zincirlerinin avantajlarını birleştiren hibrit blok zinciri altyapısı oluşturmanın ilk adımı olabilir. Bir sonraki adım ise zincirler arasında varlık takası olabilir.”

Waves Enterprise tarafından yapılan bir açıklamada, Çin gibi katı ticari koruma yasalarına sahip yargı bölgeleri için böyle bir hibrit yaklaşımın gerekli olduğu belirtildi. Şirket ayrıca hibrit yaklaşımlarının, teknolojilerini kullanan Çinli müşteriler tarafından başarılı bir şekilde uygulanması için, Çin’de güvenilir, teknolojik olarak gelişmiş ve mevzuata uygun bir ortağa olan ihtiyaçlarının Conflux ile gerçekleştiğini açıkladı.  

Yapılan bu yeni iş birliği, Çin’de blockchain teknolojisinin kullanımının artış gösterdiği bir döneme denk geliyor. Denetim firması Deloitte tarafından 2020 Küresel Blok Zinciri Araştırması kapsamında yapılan bir çalışmada, Çinli firmaların yaklaşık  %59’unun iş süreçlerinin bir parçası olarak DLT’yi hâlihazırda kullandıkları açıklandı. Bu da Çin’in yoğun bir şekilde DLT kullandığını ortaya koymaktadır.

Waves Enterprises’in, kurumsal blok zinciri çözümlerinin yanı sıra hükümetler için DLT protokolleri de geliştirdiği de biliniyor. Şirket, e-oylama sistemini iyileştirmek için yakın zamanda blockchain platformu Ontology ile ortaklık kurmuştu. Waves Enterprises, Kasım ayında, Eylül 2020 tarihinde düzenlenen Rusya parlamento anketleri sırasında hazırlamış olduğu bu sistemi denedikten sonra blockchain teknolojisne sahip oylama hizmetini de yayınlamıştı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version