Muhabbit

Waves Topluluğu, Vires Finance’in Yönetim Önerisi İçin Oy Kullandı!

Teklifi oylamaya sunan Vires Finance, Waves borçlanma işlemlerine bir sınır getirmek istedi.

WAves Genel

WAves Genel

Piyasa manipülasyonuna dair kanıtlar bulduğunu iddia eden Vires Finance DAO, platformunda WAVES token borçlanma işlemine sınır getirmek için yeni bir teklif oluşturdu. Teklifi oylamaya sunan Vires Finance, bu şekilde borçlanma işlemine bir sınır getirmek istedi.

Waves topluluğu, borçlanmayı sınırlama önerisinin platforma uzun vadede zarar vereceğini düşündü ve Vires Finance platformunda borçlanmayı sınırlamaya yönelik yönetim önerisine karşı oy kullandı.

Waves blok zinciri üzerinde bir borç verme platformu olan Vires Finance, DAO’nun yaptığı yönetişim teklifinin topluluk tarafından reddedildiğini duyurdu.

DAO’nun Önemi

Tüm Vires Finance DAO tarafından yapılan teklifler, platformun; daha güvenli olmasını, daha düzgün çalışmasını ve likidite risklerini azaltmasını sağlar.

Ancak yapılan teklif, serbest piyasa ilkelerini hiç yansıtmadı. Bu yüzden topluluk, bu teklifin uzun vadede çok zarar vereceğini düşündü ve teklife karşı oy kullanmayı tercih etti.

Waves’in Kurucusu Sasha Ivanov, oylama sonucu hakkında şunları söyledi:

“Kripto para piyasanın çalkantılı dönemlerinde bile topluluktaki birçok kişinin oylamaya katıldığını farkettik. Bunun için teşekkür ederiz. Piyasadaki manipülasyonu en aza indirgemek için kısa vadede WAVES’in fiyatını korumayı amaçladık.

Oylama sonucu belli oldu. Merkeziyetsizlik ve serbest piyasa kavramlarının ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Toplulukların bu değerlere olan bağlılığına gerçekten saygı duyuyorum.”


Vires Finance, likiditeyi korumak ve bu likidite sıkıntılarının tekrar oluşmasını önlemek için DAO tarafından belirlenen yeni bir yol haritası oluşturacak. Bu yol haritasıyla beraber çok yüksek miktarların üzerindeki borçlanma işlemleri için yeni bir borçlanma oranı getirilmesi planlanıyor.

Waves Fiyatı Neden Bu Kadar Hızlı Değişti?

Waves 4 Saatlik Mum Grafiği

WAVES, Mart 2022’nin sonlarına doğru 32 dolardan 65 dolara kadar yükseldi. Böylelikle, 3 gün içinde yaklaşık olarak 2 kat yükselmiş oldu. Nisan 2022’nin başlarından 14 Nisan’a kadar WAVES fiyat olarak düşmeye devam etti. WAVES şimdilik (13.04.2022) 21 dolar fiyatından işlem görüyor.

Nisan 2022’nin başlarında Waves kurucusu Sasha Ivanov, son zamanlarda WAVES’in fiyat hareketleri için yatırım şirketi Alameda Research’ü suçladı. Twitter üzerinden düşüncelerini paylaşan Ivanov, yükseliş hareketinin kripto para borsası FTX’in başlattığını ancak daha sonra short pozisyondan kâr etmek için piyasayı manipüle ederek FUD başlattığını iddia etti.

Ivanov’a direkt olarak cevap vermeyen Alameda CEO’su Sam Bankman-Fried, kendisine bu konu hakkında soru sorulduğunda cevap olarak şunu söyledi:

“Bu tamamen saçmalık!”

İlginizi Çekebilir: Alameda CEO’su Sam Bankman-Fried Kimdir?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version