Muhabbit

Web3 Alan Adı Sağlayıcısının Domain Süresi Doldu!

Web3 alan adı sağlayıcısı Ethereum Name Service’in, Eth.link domaini tehlike altında.

Web3 alan adı sağlayıcısı Ethereum Name Service’inEth.link” domaini tehlike altında. Web3 domain hizmeti sağlayıcısı olarak bilinen Eth.link’in domain süresinin dolması ve aktifliğinin yitirilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yaşanan bu olayın en ilginç noktası ise, Eth.link’i yenileyebilecek tek kişinin ise şu anda hapiste olması.

Hatırlayacağınız üzere Eth.link domainini yenileyecek tek kişi olan Virgil Griffit, Kuzey Kore‘de Ethereum tanıtımını yaptığı için ABD tarafından 63 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Griffit hapiste olmasıyla çıkmaza giren bu duruma çözüm arayan ENS, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Eth.link domainin kapalı olduğunun farkındayız. Ne yazık ki adın sahibi şu anda hapiste ve avukatının yardımına rağmen, adı yenilemek için henüz hesaba erişim sağlayamadık. Daha önceden süresi dolduğunda 1 yıllığına yenileyebilmiştik. Ancak bu kez fikirlerini değiştirmiş gibiler ve şimdi, bugün yayımladıkları bir bildiriyle süresinin dolduğunu iddia ediyorlar. Hesaba yeniden erişim sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ancak en kötü senaryonun olabileceğini de göz önünde bulundurmalıyız.”

Enteresan bir durum haline gelen bu olay için ise çalışmalar sürdürülüyor. Eth.link’in söz konusu hakları aslında 26 Temmuz 2022 tarihinde sona ermişti. Büyük önem arz eden bu alan adının halka açık satışı ise 5 Eylül 2022 Pazartesi günü gerçekleşecek olup, erken gelen domaini alır mantığında ilerleyecek.

ENS DAO, Etki Alanı Adı Hizmeti sağlayıcısının Web3 sürümü olan Ethereum Ad Hizmeti protokolünü yöneten merkeziyetsiz bir kuruluş olmasının yanında Ethereum topluluğu boyunca piyasaya sürülmüş sayısız .eth adının arkasındaki protokol olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcılar, kendi etki alanlarına sahip olmanın bir yolu olarak .eth adları satın alıp sonrasında ENS adlarını cüzdan adresinize rahatlıkla bağlayabiliyorlar. Bu durumda kullanıcılara kripto para alışverişlerinde oldukça kolaylık sağlıyor.

İlginizi Çekebilir: ENS Kayıtlarında Büyük Artış Yaşanıyor!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version