Muhabbit

Web3 Oyunları Ağustos Ayında 748 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Ayı piyasasında olsak da blok zinciri oyunlarına ilgi azalmıyor. DappRadar, raporu ile bunu ortaya koyuyor. Sektöre yatırımlar devam ediyor.

dappradar

Veri analiz şirketi DappRadar geçtiğimiz günlerde bir rapor yayımladı. Rapora göre Web3 temalı oyunlar ve metaverse projeleri Ağustos 2022’de yapılan finansman turlarında 748 milyon dolar yatırım topladı. Verilere bakıldığında; günlük ortalama 847 bin aktif cüzdanın blok zinciri oyunlarına bağlandığı görülüyor. Bu rakam, bir önceki ay olan Temmuz 2022’ye göre yüzde 11’lik bir düşüş olduğunu anlamına geliyor.

Ekosistemdeki en büyük oyunlardan biri olan Axie Infinity; şimdiye kadar 4 milyar doları aşan bir NFT satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz 3 ayda oyuna yeni katılan oyuncu sayısı ise yaklaşık 36 bin.

Blok Zinciri Oyunları Cazibesini Korumaya Devam Ediyor

Kripto para piyasasındaki düşüş trendinin aksine blok zinciri tabanlı oyunlar ilgi çekmeye devam ediyor. DappRadar raporunda belirtildiği gibi Ağustos 2022 itibarıyla projeler yaklaşık 750 milyon dolar yatırım topladı. Bu tutar, Temmuz 2022 ile kıyaslandığında yüzde 135’lik bir artışa denk geliyor. Ancak Haziran 2022’ye bakıldığında, yüzde 16’lık bir düşüş söz konusu.

Ağustos 2022’de yapılan en büyük yatırımlardan biri (200 milyon dolar) Machine Zone’un kurucusu Gabriel Leydon’dan geldi. Leydon’a ait mobil oyun şirketi, Game of War ve Mobile Strike gibi önemli projelere ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz ay yapılan bir diğer büyük yatırım ise Animaco Brands için oldu. 100 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı son finansman turunu Singapurlu yatırım şirketi Temasek yönetti. Bu yatırım ile birlikte, Animaco Brands’in sektördeki etkisi artırılmak isteniyor.

Haziran 2022’de blok zinciri temalı oyunların geliştirilmesine katkı sunmak için 500 milyon dolarlık bir fon ayırdığını duyuran Avustralyalı NFT platformu olan Immutable, geleceğin dijital varlık endüstrisinde Web3 hizmetlerini lider özellik olarak görüyor.

Sektördeki bir diğer popüler şirket Axie Infinity, Ağustos 2022 sonunda 4 milyar dolarlık NFT satış hacmini aştı. Xterio’ya baktığımızda ise 40 milyon dolarlık bir fonu, mobil Web3 oyunlarına yatırım için ayırdığını görüyoruz.

İlginizi çekebilir: Axie Infinity, Kore Pazarında Kalıcı Olmaya Kararlı!

2021 yılında blok zinciri oyunlarına yapılan yatırım yaklaşık 4 milyar dolar civarında olmuştu. Bu rakam, henüz 2022’nin ortalarında iken aşıldı. Şu anda sektöre yapılan yatırım yaklaşık 7 milyar dolar civarında ve gidişat böyle olursa yıl sonunda 10,2 milyar dolarlık bir rakama ulaşılacak.

DappRadar raporunda, konu ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:

Kripto para piyasasındaki yorucu ve belirsiz koşullar, GameFi endüstrisine yapılan yatırımları durdurmaya yetmiyor. Piyasalarda ne olursa olsun, önemli yatırım şirketleri GameFi için “bullish” bakış açısına sahip.

Raporunda DappRadar, blok zinciri oyun sektörünün hala yeni bir sektör olduğunu ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor. DappRadar’a göre sektör devamlı büyüyor ve yenileniyor:

Blok zinciri oyun endüstrisi o kadar yeni ki cazibesini koruyama devam ediyor. Birçokları hala onun varlığından haberdar bile değiller. Oyun ekosistemi zamanla bu alanın önemini kavrayacak.

İlginizi çekebilir: DappRadar: “NFT ve Blok Zinciri Oyunları Piyasa Koşullarına İyi Dayanıyor!”

DappRadar CEO’su Ne Düşünüyor?

Temmuz 2022 sonunda DappRadar, kripto para piyasasında yaşanan durgunluğun blok zinciri oyun piyasası için geçerli olmadığını belirtmiş ve DappRadar CEO’su Skirmantas Januskas, konu ile ilgili şu ifadelerde bulunmuştu:

Önümüzdeki 2 ya da 3 yıl içerisinde bize göre blok zinciri oyunları, kritik bir öneme sahip olacak ve kripto para ekosistemine en az 100 milyon yeni kullanıcı getirecek. Neden böyle olacağı ise çok basit: Blok zinciri oyunları, NFT’ler ve DeFi’ı birbirine bağlıyor. Blok zinciri oyunları, NFT’ler ve DeFi’ın birbirine bağlanması ile birlikte gelecekte çok büyük ve heyecan verici gelişmelere tanık olacağız.

Daha fazla Web3 haberi için: Web3 Haberleri

Daha fazla Metaverse haberi için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version