Muhabbit

Weiss Ratings ve Bitcoin Halving! Bitcoin’in Notu A- Oldu!

Derecelendirme kurumu Bitcoin notunu, güçlü fiyat performansı sebebiyle mükemmel olan A- seviyesine yükselttiğini duyurdu.

Ani bir kararla Weiss Ratings, Bitcoin notunu A-‘ye yükseltti. Derecelendirme kurumu Bitcoin notunu, güçlü fiyat performansı sebebiyle mükemmel olan A- seviyesine yükselttiğini duyurdu.

Mart 2019’da Weiss Ratings, Bitcoin, XRP ve EOS’u en iyi kitlesel benimseme ve en iyi teknoloji kombinasyonu başlıklarında üst seviyelere taşımıştı. Fakat şimdiki derecelendirmesiyle Bitcoin, diğer iki kripto para biriminin önüne geçmiş durumda. XRP merkezli yapısı sebebiyle yaşadığı düşüşle birlikte B, EOS ise C harf notuna sahip.

Eğer derecelendirme kurumları için bir karşılaştırma yapmak gerekirse bu noktada Çin Endüstri ve Bilgi Geliştirme Merkezi(CCID) derecelendirmelerini de ele alabiliriz. 2019 Eylül ayında yapılan derecelendirmeye göre Bitcoin sıralamada dokuzuncu sırada bulunuyor.

Kurum kripto para projelerini teknoloji, yaratıcılık ve uygulanabilirlik kategorilerinde değerlendirerek genel bir not ortaya koyuyor. Bu notlandırmaya göre ilk üç sıra EOS, Ethereum ve Tron tarafından kapılmış durumda. Hemen arkalarında Nuls, Lisk ve Neo gelmekte. Sıralamada XRP, Monero ve Bitcoin Cash gibi kripto paralar ilk on içerisinde bulunmuyor.

Bitcoin Halving’inin Önemi

Tekrar Weiss Ratings’e dönecek olursak kuruluş, yaklaşan Bitcoin Halving’inin önemini vurgulamakta.

Kripto paranın arzının yüzde elli düşecek olması yatırım ve derecelendime açısından büyük önem barındırıyor.

Bu oluşacak arz eksikliği madenciler tarafından telafi edilmek zorunda. Bu, ya transfer ücretlerinin yükselmesiyle olabilir. Yada Bitcoin fiyatında bir değişiklik oluşmalı. Dünkü haberimizde bahsettiğimiz gibi Coinbase, Stock to Flow(S2F)’e göre Bitcoin çıkarılma oranında oluşacak halvingle beraber kripto paranın altın ile aynı çıkarılma oranına sahip olacağını söylemişti. Stock to Flow (S2F), toplam arz üzerindeki yeni arz oranının ölçüsü olarak tanımlanabilir.

Sayısız teknolojik avantajıyla Bitcoin, dijital çağda altın karışısında bile önemli bir değer taşıma aracı.

Brave New Coin(BNC)’nin verilerine göre halving sonrası Bitcoin hareketini aşagıdaki grafikte inceleyebilirsiniz.

Bugün yaşadığı yükselişle beraber Bitcoin, $10,000 barajını aşmış durumda. 2019’daki $7,200 seviyelerinden beri düzenli bir yükseliş içerisinde olan Bitcoin’in bu hareketi derecelendirme kuruluşları için de önemli görünüyor. Madencilerin yüksek eforu sayesinde gerilemeye devam eden Bitcoin halving tarihine kadar Bitcoin fiyatı bir düşüş gösterecek mi yoksa bu seviyelerde tutunup yükselişine devam mı edecek hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version