Muhabbit

Wells Fargo’dan Yeni Blockchain Yatırımı

Hali hazırda Wells Fargo’nun bir kripto para projesi bulunmakta. Fakat bu seferki proje biraz farklı.

wells fargo

Wells Fargo’dan yeni blockchain yatırımı geliyor. Hali hazırda Wells Fargo’nun bir kripto para projesi bulunmakta. Fakat bu seferki proje biraz farklı.

Wells Fargo, bankacılık sektöründeki yerini, dünyanın en büyük dördüncü bankası olarak korumakta. Fargo, Londra merkezli kripto para birimi uyumluluk kuruluşu Elliptic’e yatırım yaparak blockchaine kendi adına ikinci adımı atmış bulunuyor. Bankanın girişim birimi tarafından yapıldığı açıklanan yatırımda, Elliptic’in yeni projesi olan bankaların aynı anda birden fazla kripto para borsasına erişim sağlanabilmesi amaçlanıyor. Fargo, projenin hızlandırılması adına projeye katıldığını duyurdu.

Elliptic Discovery (Elliptic Keşif) olarak isimlendirilen projenin, bir diğer amacı ise borsaların yasal standartlara uyup, ona göre hareket edip etmediklerini belirlemek. Borsalara erişim sağlamak isteyen bankalar, borsalar sebebiyle düzenleyeci kurumlarla problem yaşamak istemiyor. Bu sebeple bankalar adına çok önemli bir proje olduğu söylenebilir. Discovery Çözümü, 2013 yılından beri toplanan veriler ile borsaların uyumluluk politikaları, yasal durumu ve yetkileri hakkında yeterince bilgiye sahip.

Yatırım fonunu oluştururken SBI GROUP’tan da destek aldık.

SBI GROUP, uzun zamandır para transferleri için RippleNet ile birlikte çalışmakta. Geçtiğimiz dönemde Elliptic, AlbionVC, SignalFire, Octopus Ventures ve Santander gibi fonlardan da yatırım toplamıştı.

Wells Fargo, kendi dijital para birimine sahip olacak.

Toplamda 40 Milyon Dolar Yatırım

Aldığı bu yatırımla beraber Elliptic toplamda, bilinen 40 milyon doların üzerinde yatırım almış durumda. 2020 yılı ile birlikte Japonya ve Singapur’da yeni ofisler açan girişim, Facebook’un Libra’sı ve Line’ın Link’i gibi projelerde kullanılmak üzere yeni kitler oluşturmaya başladığını da duyurmuş durumda. Daha önceki yazılarımızda bankaların yeni fintech girişimlerine büyük miktarlarda yatırım yapıp fon sağladığından bahsetmiştik. Bu yatırımların ışığında bankaların çok belli etmeseler de gelişen sektörden uzak kalmak istemedikleri açık gibi görünüyor. Bankalar tarafından geliştirilen kripto para birimlerinin işleyişi nasıl olacak büyük bir soru işareti ancak yine de böyle girişimlerin arttığını görüyor olmak sektör adına umut verici. Yaratılan bu merkezli kripto para birimleri, merkezi olmayak kripta para birimlerine rakip olmayı başarabilecek mi her birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version