Muhabbit

WhatsApp, ABD’de Novi Cüzdanı Üzerinden Kripto Para Ödemelerine İzin Verecek!

Meta Platforms Inc., WhatsApp ile Novi cüzdanı üzerinden kripto para ödemeleri yapılabileceğini duyurdu.

Kripto Alışveriş Muhabbit

Kripto Alışveriş Muhabbit

Reuters’ın haberine göre, Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını elinde tutan Meta Platforms Inc., WhatsApp üzerinden kripto para ödemeleri için yeni hizmetini duyurdu.

Eski ismi Facebook olan şirket Meta Platforms Inc., Amerika Birleşik Devletleri’ndeki WhatsApp kullanıcılarının Novi Cüzdanı aracılığıyla kripto para ödemelerini gerçekleştirebileceğini açıkladı.

WhatsApp üzerinden Novi cüzdan ile kripto para ödemesi örneği.

Bugün (9 Aralık 2021) itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan şu an için “sınırlı” sayıdaki WhatsApp kullanıcısı, Novi cüzdan bağlantısıyla ailelerine, arkadaşlarına tıpkı mesaj atar gibi kripto para yollayabilecek.

Novi cüzdanının geliştirilmesinde önemli rol oynayan Novi projesi başkanı Stephane Kasriel, Novi’nin kullanılmasının kullanıcının WhatsApp’taki kişisel mesajlarının ve aramalarının gizliliğini etkilemeyeceğini dile getirdi.

Novi’nin Doğuşu!

Meta Platforms Inc., yaklaşık 3 yıldır kendi kripto para birimi olan Diem’i çıkartmak için çalışmalar yürütmekteydi. Çalışmalar sürerken Diem’in bir dijital cüzdana olan ihtiyacı doğrultusunda Meta’nın kripto para cüzdanı Novi’nin temelleri atıldı. Geçtiğimiz aylarda Diem ve Novi projelerinde ön saflarda çalışan David Marcus Novi cüzdanının piyasaya çıkmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version