Muhabbit

WhatsApp Gizlilik İlkesi Güncellemesinin Tarihini Değiştirdi!

Whatsapp’tan haber var!

whatsapp

Geçtiğimiz günlerde gizlilik ilkeleri ile ilgili yeni bir güncelleme yapan Whatsapp, bu güncellemenin gerçekleşeceği tarihi değiştirdiklerini duyurdu!

Facebook’un yeni açıkladığı gizlilik kararlarına ek olarak popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına kabul edilmesi zorunlu bir bildirim göndermişti.

Bahsi geçen bildirim, bildiğiniz üzere kullanıcıların Whatsapp ile olan veri paylaşımı ile alakalı.

Dünya çapında popüler olan uygulama, yapılan son açıklamalara göre Facebook ile veri paylaşımı ile ilgili şartlarda bir güncellemeye giderek, hesapların silineceği tarihi 8 Şubat 2021’den 15 Mayıs 2021’e erteledi.

Tepki çeken veri paylaşım izni ile alakalı olarak Whatsapp, “Özel mesajlarınıza, aramalarınıza, konumunuza ve Facebook verilerinize erişim sağlayamıyoruz” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Whatsapp’ın açıklamalarına göre bu güncelleme, “İşletmelere, müşterileri ile olan sohbetlerini yönetmek, sorunları çözmek ve makbuzlar gibi faydalı bilgileri depolayabilmek amacı ile Facebook’un sunmuş olduğu güvenli saklama hizmetlerini kullanma seçeneği” ile alakalı.

Elon Musk Signal Kullanın Dedi!

Whatsapp’ın bu güncelleme haberinin ardından, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden “Signal kullanın” demişti.

Elon Musk’ın bu sözleri ile beraber, Signal uygulamasının indirilme sayılarında artış görüldü. Ayrıca, bu tweeti yanlış anlayan birçok yatırımcı, Signal Advance isimli bir şirkete yatırım yapıp, şirketin hisse fiyatlarını uçuşa geçirdi.

Whatsapp Güncellemesi Telegram’a Yaradı!

Whatsapp’ın yeni duyurduğu güncellemeye cevap olarak kullanıcılar, alternatif mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmaya başladılar. Pastadan en büyük pay alan uygulama ise Telegram oldu.

Veri analizi firması Sensor Tower’dan edindiğimiz verilere göre, Telegram yaklaşık 2.2 milyon indirme elde ederken, Whatsapp’ın indirilme oranı %11 düşüş gösterdi.

Tüm dünyadan tepki gören mesajlaşma uygulaması bakalım geri adım atacak mı?

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version