Muhabbit

WideAngle Platformu Blockchain’den Sinemaya Adlı Panel Düzenledi!

WideAngle’ın kurucu ortakları Engin Altan Düzyatan, Umut Tanyolu ve Birand Tunca panele katılan kişilere, blockchain ve sinema sektörü üzerine konuşmalar yaptı.

Türk sinemasını blockchain ekosistemine entegre etmek için kurulan WideAngle platformu, 11 Nisan 2022 tarihinde, İstanbul’da bulunan Soho House’ta“Blockchain’den Sinemaya” adlı bir panel düzenledi.

WideAngle platformunun yaptığı panel, 41. İstanbul Film Festivali kapsamındaki ‘Köprüde Buluşmalar’ adlı “Sinema Konuşmaları’ndaSoho House’ta gerçekleşti.

Bülent İpek’in moderatörlüğündeki panelin konu başlıklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

WideAngle’ın kurucu ortakları Engin Altan Düzyatan, Umut Tanyolu ve Birand Tunca panele katılan kişilere, Blockchain ve sinema sektörü üzerine konuşmalar yaptılar.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Umut Tanyolu; ”Platform, içerik üreticilerine açık olacak.”

Dizi ve sinema dünyasında içerik yelpazesinin genişleme ihtiyacına vurgu yapan Wideangle’ın kurucusu Umut Tanyolu;

Birbirini tekrar eden yapımlarla karşılaşıyor olmamızın bir sebebi de eski bir yapı üzerinden üretim yapılması. Kurulan platformumuzun özelliği, tüm içerik üreticilerine açık olması.  Öğrencilere de tüm meslektaşlarımıza da ihtiyacı olan fonu bulması için açıktır.’

Engin Altan Düzyatan; ”Dünyayı değiştirebilecek yeni bir jenerasyon

Platformun kurucu ortaklarından olan ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan projede neden yer aldığını şu şekilde anlattı;

Dünyayı değiştirebilecek yeni bir jenerasyonla NFT dünyasına dahil olmak için bu proje bana geldiğinde “Hep beraber olalım ve elimden gelen desteği sunmalıyım.” Dedim. 

Altan; konuşmasının devamında, bir süredir yapımcılıkla ilgilendiğini, WideAngle’ın yapısının şeffaf olmasından dolayı ilgisini çektiğini şu sözleriyle dile getirdi.

Wideangle yapısının şeffaf olması ilgimi çekti. Bunu bir yapımcılık sistemi olmaktan topluluk sistemi olmaya dönüştürmek çok daha ilgi çekici. Projelerin üretim aşamasında doğru yapımcıyla doğru zamanda buluşması gerekiyor. Her yapım şirketinin de kendi tarzı ve gereksinimleri vardır. Şu an var olan sistemde filminiz yarım kalabilir veya geri planda kalarak gereken desteği göremeyebilir.’

Birand Tunca ”Biz bu topraklarda üretilmiş bir projeyi dünyayla paylaşıyoruz!”

Wideangle kurucu ortağı ünlü oyuncu Birand Tunca panelde yaptığı konuşmada dünyaya açılmaya vurgu yaparak konuyu şu şekilde ifade etti;

NFT dünyası sürekli ve çok hızlı büyüyen bir yapı. Dünya bizim harekete geçtiğimiz konuda bir şeyler yapmaya istekli. Biz bu topraklarda üretilmiş bir projeyi dünyayla paylaşıyoruz. Wideangle olarak bunun için çok güçlü bir takım kurduk.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version