Muhabbit

Williston Havalimanı Bitcoin ATM’lerini Kullanıma Sundu!

ATM projesi için Williston şehri, dijital para birimi hizmetleri için Coin Cloud ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Volaris

kripto para volaris

Kuzey Dakota’da (ABD) yer alan Williston şehrinin uluslararası havalimanında bir kripto para ATM’si kuruldu.

Şehir yönetimi, Williston Basin Uluslararası Havalimanı’nda yolcuların 40 dijital para birimine erişmesine olanak tanıyan kripto para ATM’sinin kurulduğunu duyurdu. Desteklenen para birimleri arasında tahmin edebileceğiniz gibi Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve Shiba Inu da var.

Bu ATM projesi için Williston şehri, dijital para birimi hizmetleri için Coin Cloud ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Williston şehrinin Finans Yöneticisi Hercules Cummings, gerçekleştirilen bu projenin “bir havalimanının, devlet destekli ilk proje” olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte Cummings, şehirde kripto para ile ödeme hacimlerinin yükselmesini bekliyor.

Hükümetin ödemeler için kripto para birimlerini kabul etmesi ve kripto para ATM’lerine destek vermesi, halkın kripto para ile ödeme isteğine cevap olacaktır.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Williston şehrinin bir sonraki adımı, havalimanında gördükleri yüksek talep sonrasında Belediye binasına kripto para ATM’si yerleştirmek olacağı söyleniyor. Bununla birlikte şehrin yol haritasında, bu tür ATM’lerin tüm bölgeye yayılması yer alıyor.

Williston Kripto Paraları Benimsiyor!

Williston şehri, kripto paraları benimseme adımları atıyor fakat şehrin fonunda hiçbir kripto para yer almıyor. Projenin ortağı olan Coin Cloud, bütün satın alma ve çekme işlemlerini kendi başına yürütüyor.

Daha önceden Williston, Mayıs 2021’de BitPay ile elektrik faturalarının ödenmesi amacıyla kripto para ödemelerinin önünü açmak için ortaklık kurmuştu.

Cummings’in açıklamalarına göre şehir yerlileri faturalarını, Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Wrapped Bitcoin, Dogecoin, Gemini Dollar ve USDC cinsinden ödeyebiliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version