Muhabbit

Witcher’ın Yaratıcısı, Cyberpunk ve Korku Temalı Bir Web3 Oyunu Hazırlığında!

Witcher’ın yaratıcılarından olan Marcin Kobylecki, DRKVRS projesiyle fantezi oyun tecrübesini metaverse dünyasına aktarıyor. 

Witcher cyberpunk

Witcher cyberpunk

Witcher oyun serisinin yaratıcılarından olan Marcin Kobylecki, DRKVRS isimli yeni projesiyle karanlık fantezi konseptlerine yönelik ilgi ve becerisini, metaverse dünyasına aktarıyor. 

Kobylecki, DRKVRS’nin yaratıcı geliştirme sürecini Aleph Zero eşliğinde idare ediyor. Aleph Zero, Kasım 2021’de geliştirilen bir blockchain ve AZERO isimli bir tokena sahip. 

Witcher’ın yaratıcı ismi, daha evvel Oscar adayı animasyon kısa filmi The Cathedral’de de çalışmıştı. Kobylecki’ye göre, bu tarz projelerde bilgisayar animasyonları ve özel efektlere dair tecrübe kazanması, DRKVRS’nin gelişiminin hızla ilerlemesine büyük katkı sağlıyor. 

“Witcher bu duruma iyi bir örnek çünkü Witcher stilize bir oyun. Biz de kendi evrenimizde, yani DRKVRS evreninde stilize bir oyun oluşturduk ve bu tarz projelere yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefledik.” 

Bazı bilgisayar oyunu müdavimlerine göre metaverse teknolojisinin sektöre bu denli dijital varlığı dahil etmesi ciddi bir problem. Örneğin Team 17 Şubat 2022’de “Worms” video oyun serisinden ilham alan bir Ethereum NFT koleksiyonunu piyasaya süreceğini duyurduğunda çok büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Nitekim oyunun fanları şirketin bu girişimini para kazanmak için devreye sokulmuş bir nevi dolandırıcılık olarak değerlendirmişti. 

DRKVS, metaverse oyunlarına yönelik bu bakış açısını değiştirmekle birlikte metaverse oyunlarının yalnızca “oyna-kazan” konseptinden ibaret olmadığını ortaya koymak istiyor. Oyunun geliştiricilerine göre öncelikli hedef, oyun sektörünün önde gelen uzmanları tarafından bir oyun geliştirilmesine imkan tanımak ve sonrasında yani ikinci aşamada, bu uzmanlığı blockchain teknolojisiyle bir araya getirmek. 

DRKVS Witcher’dan Pek Çok İzi Taşıyacak

Aleph Zero Kurucu Ortağı Antoni Zolciak, durumu şu sözlerle açıklıyor:

“Marcin ve ekibinin arka planını göz önüne aldığımızda, oyunun nereye benzeyeceği konusunda heyecanlanmadan edemiyoruz. DRKVRS’nin bütün olayı nasıl bir sese sahip olduğu, ne derece karanlık olduğu ve ne kadar kasvetli olduğu üzerine kurulu olacak.”

Oyunun ekibinde Polonyalı ünlü fantezi, bilim kurgu ve korku yazarları Łukasz Orbitowski ve Jacek Dukaj da yer alıyor. Zolciak’a göre DRKVRS’de iki token kullanılacak. Bu tokenlardan ilki ticari faaliyetlerde kullanılabilir olan SPECK, ikincisi ise oyun içi kullanımlarda değerlendirilecek olan God’s Blood (Tanrının Kanı). Aleph Zero token transferleri için gerekli altyapıyı, oylamayı ve NFT madenciliğini sağlayan blockchain olacak. 

DRKVRS için hazırlanan planlar arasında oyunun gelişimine yönelik yönetişim ve oylama faaliyetlerini idare edecek olan DAO da yer alacak. 

“Topluluğun kendi fikirlerini oluşturmalarına ve bağımsız yaratıcıların ödüller kazanmalarına imkan sağlamak istiyoruz.” 

DRKVRS oyuncularını antik bir kozmik canavar olan Leviathan ile tanıştırıyor. Oyuncular Babalon isimli bir şehirde hareket edecek. Şehri “transhümanist bir distopya” olarak açıklayan oyun, Babalon’da oyuncuların birbirleriyle iletişime geçebilecekleri, hikayede ilerleyebilecekleri ve kompleks etik kararlarla mücadele edeceklerini bir oyun olarak ifade ediliyor. 

İlginizi çekebilir: Vitalik Buterin’den, Metaverse Çalışmaları Hakkında İlginç Yorumlar!

Zolciak’a göre Witcher’ın yaratıcısının getirdiği fikirler oyunun temellerini oluşturuyor. Kobyleck de oyuncuların oyunda hem cyberpunk stilini hem de bir dizi fantezi unsurlarını bir arada bulabileceğini belirtiyor. 

DRKVRS hala geliştirilme sürecinin ilk aşamalarında ve oyunun hangi platformda yayımlanacağı hala belirsiz. 

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Daha fazla Metaverse Haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version