Muhabbit

WOO Network Tayvan’dan AML Lisansı Aldı!

Bu karar, Tayvan düzenleyicilerinin yeniliği desteklemek ile kullanıcıları korumak arasında denge kurmaya çalıştıklarını gösteren bir adım.

Kullanıcıların düşük ya da sıfır komisyon ücretleri ile alım satım işlemleri yapmasına olanak sağlayan likidite ağı WOO Network, kara para aklamayla mücadele (AML) kayıt başvurusu yaptığı Tayvan’dan lisans aldı.

Bu arada WOO Network, Tayvan Bankacılık Bürosu Mali Denetleme Komisyonu (FSC) tarafından yayınlanmış olan VASP listesine girmeyi başarmış tek yabancı başvuru sahibi olma özelliğini de taşımakta. WOO Network’ün kurucusu ve CEO’su Jack Tan, bu yeni gelişmeye dair yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Portföylerini çeşitlendirmek isteyen birçok yabancı sermayeli şirket, Çince konuşan pazara hizmet etmeye çalıştığı için bu lisans bizim adımıza önemli bir kilometre taşı. Bu karar, Tayvan düzenleyicilerinin yeniliği desteklemek ile kullanıcıları korumak arasında denge kurmaya çalıştıklarını gösteren bir adım olduğu için bize de büyük bir güven veriyor. Ortağımız Kronos Research sayesinde derin likidite ve işlemlerde sıfır ücret sağlayabiliyoruz ve bu bizi diğerlerinden ayıran önemli bir fark olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda, sistemimizde yeni özellikler başlatabiliyor ve yükseltmeler uygulayabiliyoruz. Tüm bunlar sadece bir yıllık operasyonlarda bile en iyi 10 kripto para ticaret platformu arasına girmemizi sağlamış durumda.”

Tayvan AML Lisansı Detayları ve Kapsadığı Yetkiler

WOO Network Hukuk ve AML Başkanı Chloe Tsai, aldıkları lisansla ilgili yaptığı açıklamalarda bazı detaylara yer verdi:

Bu lisansın bizde olması, Tayvan yasalarının öngördüğü şekilde AML önlemlerinin uygulanmasına genel olarak tamamen uyumlu olduğumuz anlamına gelir. Aynı zamanda kripto paradan fiat (itibari para) borsasına ve kripto paradan yine kripto para borsasına transfer; kripto paraların yönetimi, kripto para teklifleri, saklama hizmeti ve kripto para yayınlama gibi alanlarda yetkilerimizi kapsar.

Ayrıca Kara Para Aklamayı Önleme Yasası‘na uyum gerekliliğini tamamlayan işletmelerin, bu yasanın kendi adlarına uygulanmasından sorumlu olduğu FSC belgesinde belirtilen maddelerden biri. Buna göre lisans alan şirketler, sanal para platformlarındaki ticaret işlerinde kara para aklamayı önlemek ve terörle mücadele etmek için önlemler almalı.

Tayvan’ın finans sektörü, kara para aklama ile ilgili sermaye girişine karşı temkinli adımlar attığı için uzun yıllar yüksek düzeyde düzenlemelere tabi tutuldu. Fakat hükümet, finansal inovasyonu teşvik etmek ve Tayvan’ı bir fintech merkezine dönüştürmek amacıyla son zamanlarda bu alanda kurallarını esnetme yoluna gitti.

İlginizi çekebilir: WOO Network Nedir?

WOO Network’ün yatırımcısı Kronos Research hakkında biraz bilgi vermemiz gerekirse; şirket, Tayvan merkezli teknoloji ve bilim odaklı aynı zamanda arbitraj ve yüksek frekanslı ticarette uzmanlaşmış bir kripto para şirketidir. WOO Network’ü profesyonel trader’lara ve borsalara gelişmiş likidite sağlamak için entegre etmiştir.

WOO Network; Avalanche, Binance, Crypto.com, Cardano ve NEAR gibi piyasa hacmi geniş 20’den fazla iş ortağına sahip olmakla beraber, bugüne kadar WOO X üzerinde 240 milyar USD’den fazla toplam tarihsel işlem hacmine ulaşmıştır.

Daha fazla WOO Network haberi için buraya bakabilirsiniz.

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version