Muhabbit

WOOFi Cross Chain Swap İşlemlerinde ”Stargate Protokolü”

WOOFi’ın yeni nesil cross chain swap işlemlerini sağlamak için Stargate Protokolü’nden nasıl yararlandığını derinlemesine inceliyoruz!

WOOFi‘ın yeni nesil cross chain (zincirler arası) swap işlemlerini sağlamak için Stargate Protokolü‘nden nasıl yararlandığını derinlemesine inceliyoruz!

Doğası gereği merkeziyetsiz ve bağımsız çalışmak üzere tasarlanmış olan blok zincir sistemlerinde kullanıcılar, gelişmekte olan çok zincirli (multichain) ekosistemde; trade yapmakta, borç verme / alma işlemlerinde (lending) ve getiri (yield) fırsatlarına erişmekte zorlanıyorlar.

Daha fazla proje başlatıldıkça, daha fazla token çıkarıldıkça ve daha fazla kullanıcı DeFi dünyasına akın ettikçe, çapraz zincirlerde birlikte çalışabilirlik ihtiyacı da bir o kadar fazla artmış durumda.

Solana, Avalanche ve Arbitrum gibi blok zincir ağları kendi köprülerini kurarak bu ihtiyacı gidermeye çalışıyorlar ancak ağ geliştirmeleri ve hatta bazılarında sorunlar devam etmekte. Peki her zincirde likiditeyi birleştirmenin ve herkesin tek bir tık ile zincirden zincire sorunsuz bir şekilde geçişini sağlamanın bir yolu olsaydı?

Stargate Protokolü Nedir?

Stargate, zincirler arasında paylaşılan birleşik likidite havuzları oluşturarak, wrapped (sarılmış) tokenlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve böylece kullanıcıların yerel tokenlarını doğrudan direkt olarak yerel olmayan zincirlere göndermesine izin veriyor.

Stargate likidite havuzları tamamen birleşiktir. Açıklamak gerekirse, tüm para yatırma ve çekme işlemleri tek bir havuzdan gerçekleşir. Bu sadece LP tokenlar için optimal olmakla kalmaz, her likidite havuzuna ayrı ayrı stake yapma zorunluluğunu da ortadan kaldırır. Aynı zamanda daha iyi ölçeklendirme sağlar ve bu sayede kullanıcıların zincirler arası swap işlemlerinin başarısız olması gibi bir endişeye gerek kalmaz.

Kısaca özetlemek gerekirse WOOFi, sorunsuz bir DeFi işlemi ve kazanç deneyimi sağlamak için zincir içi kullanıcılarına daha fazlasını vermek üzere tasarlandı. Stargate Protokolü ve 2022 Haziran ayında WOOFi zincirler arası swap işlemlerinin oluşturulmasıyla sonuçlanan LayerZero entegrasyonunun altında yatan zincirler arası mesajlaşma altyapısı, şimdi bunu sağlamaya yardımcı olmak için ideal teknik çözümler olarak karşımızda.

Entegrasyonlardan sonra WOOFi; BNB Chain, Avalanche, Polygon ve Fantom ağlarında toplam 7521’den fazla benzersiz çapraz zincir işlemi gördü. WOOFi Lideri Kevin Feng konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“WOOFi, birleşik multichain uygulamasıyla kullanıcı deneyimi sağlamayı hedefledi. Stargate; basit ve kolay kullanımlı altyapısıyla DeFi ekosisteminin multichain ile etkileşime girebilmeleri için zincir içi kullanıcıları güçlendirmemize yardımcı olmak konusunda en iyi durumda.”

Stargate Protokolünün entegrasyonuyla WOOFi kullanıcıları; hızlı, güvenilir, sorunsuz ve en önemlisi uygun bir şekilde zincirler arası ağlarda geçiş yapabilmekte. Zincirler arası işlemlerin otuz saniye gibi kısa bir sürede tamamlanmasının yanı sıra, popüler olan mavi çipli varlıklar için garanti edilmiş işlemler de Stargate’in sağladığı faydalar arasında.

Ayrıca, Stargate’in yerel tokenı STG artık WOO’nun kurumsal likidite ağı aracılığıyla trade işlemlerine hazır durumda. Yapmanız gereken sadece WOOFi’e girmek ve STG tokenı WOO X’te ücretsiz olarak swap yapmak.

Daha fazla WOO Network haberi için buraya bakabilirsiniz.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version