Muhabbit

WordPress Yeni Bir Eklenti İle Telif Haklarını Koruyacak

WordPress yeni zaman damgası eklentisini açıkladı.

WordPress web yayınlama platformu için geliştirilen yeni eklenti ile artık kullanıcıların Ethereum blok zincirinde içeriği zaman damgası almasına olanak tanıyacak.

Amsterdam merkezli WordProof tarafından geliştirilen yeni eklenti birçok özellik ile birlikte gelecek. WordPress bu özellikler ile birlikte telif hakkı korumasını iyileştirmeyi, içerik oluşturma ve sahiplik konusunda şeffaflığı artırmayı ve ayrıca içerik manipülasyonunu takip etmeyi amaçlıyor. Araştırma firması W3Techs’e göre, WordPress şu anda tüm web sitelerinin yaklaşık % 39’una destek veriyor aynı zamanda da CMS kullanan web siteleri arasında ise % 63 pazar payına sahip. 

WordPress web sitesinde açıklanan bilgilere göre  yeni eklentiyi kullanmak için, kullanıcıların önceden herhangi bir blockchain deneyimi olmasına gerek olmadığı bildirildi.

WordProof’un ürün başkanı Jelle van der Schoot, şirketin vizyonunun tüm içerik yönetim sistemleri ve e-ticaret platformlarında kullanım için en kullanıcı dostu zaman damgası aracı olmak istediğini belirtti. Schoot ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Ethereum için destek eklemek, bu hedefe ulaşmak için önemli bir adım, bu yüzden Ethereum topluluğunu ağırlamaktan heyecan duyuyoruz!”

Bu, WordPress’in blockchain teknolojisini sistemine entegre etmek için gösterdiği ilk çaba değil. Blockchain WordPress’e giderek daha fazla entegre edilmeye başlıyor. 

Halihazırda resmi WordPress sitesi sınıflandırılmış birçok eklentiye sahip. Bunlar arasında en popüler olanları arasında 10.000’den fazla aktif kurulum içeren bir kripto ödeme portalı bulunuyor. Bunun yanında 7.000’den fazla aktif kurulum içeren bir kripto para fiyat takibi widget’ı yer alıyor.

Yine Nisan 2020’de Draper Goren Holm adlı bir blockchain ​​kuluçka merkezi, CMS platformu için ilk DEX eklentisini açıklamıştı. Bu eklenti ile, web sitesi sahiplerinin, ziyaretçilerinin kripto para birimleri ve sabit paralar arasında değiş tokuş yapmasına izin verecek bir özelliği entegre etmelerine olanak tanınmıştı. 

Wordproof Zaman Damgası Nasıl Çalışır?

Web sitesinde, zaman damgası tüm gönderiler, sayfalar ve medya içeriği için “Hash” olarak da bilinen “benzersiz ve evrensel bir parmak izi” oluşturur. İçerik bir şekilde değişirse, hash de değişir. Hash, Ethereum blok zincirine bir tarih ve saatle eklenir, böylece kullanıcılar içeriği belirli bir zamanda yayınladıklarını kanıtlayabilir. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version